border=0

Werkdefinitie

Het eerste wat we moeten doen voordat we volledig ingaan op de analyse van de betekenis van het begrip werk, is doorgaan met het bepalen van de etymologische oorsprong. Daarbij ontdekken we dat het woord uit het Latijn komt, en meer precies uit het woord opera , dat kan worden vertaald als 'werk'.

Obra

Een werk is een ding geproduceerd of gemaakt door een persoon of een groep mensen. Het concept heeft verschillende toepassingen en toepassingen, afhankelijk van de context. Een van de meest voorkomende verwijst naar het intellectuele product dat is gemaakt op het gebied van kunst of wetenschappen .

Bijvoorbeeld: "Cervantes 'werk bracht een revolutie teweeg in de wereldliteratuur , " "De Uruguayaanse band presenteerde hun nieuwe werk in een stadion in de hoofdstad , " "De Amerikaanse kunstenaar verraste de aanwezigen met een controversieel werk , " "Mijn kleindochter is een actrice en Hij werkt momenteel aan een toneelstuk ” .

Dit betekent dat we beide toneelstukken vinden, die zijn geschreven door toneelschrijvers, evenals sculpturale werken, uitgevoerd door kunstenaars van die discipline, of met muziekwerken die zijn gemaakt door componisten.

Dit alles zonder te vergeten dat er in verband daarmee ook de term meesterwerk is. Het is een uitdrukking die probeert te benadrukken dat een specifiek werk het be>

Het staat bekend als werk, anderzijds het gebouw of de constructie in aanbouw en de plaats waar iets wordt gebouwd of gerepareerd: "Naast mijn huis begon een werk om een ​​kantoortoren te bouwen" , "De straat is al gesneden dat de overheid werkzaamheden op het trottoir doet : '' Drie arbeiders stierven bij een ongeval op een bouwplaats . '

Werk is ook de kracht van actie of het middel dat ons in staat stelt om een ​​doel te bereiken: "Wij zijn kampioenen door het werk en de genade van de Heilige Geest" , "De parochie, door het werk van pater Miguel, verkreeg bijna vijftig kilogram niet-bederfelijk voedsel om te dragen armste landelijke dorpen van het land . "

Het verschillende gebruik van de term genereert natuurlijk verschillende uitdrukkingen. Een kunstwerk is creatie voor esthetische doeleinden of met een hoge kwaliteit ( "Dit schilderij is een echt kunstwerk" , "Miljonairs investeren vaak in kunstwerken als een financieel goed" ).

Binnen het religieuze veld is het noodzakelijk om te benadrukken wat bekend staat als "Opus Dei" of "Werk van God". Het is een instelling van de katholieke kerk en werd in de jaren 80 opgericht met toestemming van de toenmalige paus Johannes Paulus II.

De Aragonese priester Josemaría Escrivá de Balaguer was degene die de oprichting bevorderde van die entiteit die onder haar fundamentele principes het gewone leven, heiliging van werk, liefdadigheid, versterving en gebed heeft.

Anderzijds is openbaar werk dat ontwikkeld door de staat . De uitvoering ervan impliceert derhalve de investering van openbare middelen. Openbare werken moeten een sociaal doel hebben (de gemeenschap ten goede komen) en geen winstoogmerk hebben.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en María Merino. Gepubliceerd: 2010. Bijgewerkt: 2013.
boombeachhacks.org: Definitie van werk (/obra/)

Zoek een andere definitie