RAE- definitie

RAE is de afkorting voor Real Academia Española , een culturele entiteit waarvan de oprichting plaatsvond in 1713 in Madrid . De persoon die verantwoordelijk was voor de oprichting ervan was Juan Manuel Fernández Pacheco y Zúñiga , een edelman die werd geïnspireerd door de academies van Florence en Frankrijk .

Felipe V , Spaanse koning, had de leiding over de goedkeuring van de grondwet van de RAE in 1714 en liet het instituut onder zijn baan. Sindsdien is de SAR verantwoordelijk voor het ontwikkelen van normen waarmee het gebruik van het Spaans kan worden geregulariseerd.

In zijn oorsprong streefde de SAR ernaar de taal te normaliseren die zowel in Spanje als in de koloniën van het rijk werd gesproken. Na de onafhankelijkheid van de Amerikaanse landen ontstonden er nieuwe academies die het werk van de SAR aanvulden. In 1951 werd anderzijds ASALE ( Association of Academies of the Spanish > ) geboren, een groep waarvan de RAE en tweeëntwintig Spaanse taalacademies die in verschillende landen bestaan, deel uitmaken.

Met 46 aantal academici, die door de andere academici worden geselecteerd en de functie voor het leven bekleden, bereidt de RAE het Spaanse taalwoordenboek voor , bekend als DRAE . In 2001 werd de 22e editie van dit woordenboek gepubliceerd, beschouwd als de bron van overleg bij uitstek om het juiste schrijven van de woorden in onze taal te bevestigen en om hun precieze betekenis te kennen.

Be> -De schrijver en jurist Gaspar Melchor de Jovellanos (1744 - 1811).
-De in Granada geboren verteller Pedro Antonio de Alarcón (1833 - 1891), bekend van werken als 'The Hat with Three Peaks' of 'The Prodigal Son'.
-De Canarische schrijver Benito Pérez Galdós (1843 - 1920), die ons naliet met prestigieuze werken zoals "Fortunata en Jacinta", "De grootvader" of de serie "Nationale afleveringen".
-De auteur Camilo José Cela (1916 - 2002), winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur in 1989 en de Cervantes-prijs, voor werken zoals "La familia de Pascual Duarte", "La Colmena" of "Journey to the Alcarria".
-Valisoletano-schrijver Miguel Delibes (1920 - 2010), winnaar van de Cervantes-prijs in 1993, die de stoel "E" in de RAE bezet en die ons naliet werkt zoals "De schaduw van de cipres is >

Jaren>

De SAR ontwikkelt ook het Pan-Hispanic Doubt Dictionary , dat probeert de meest voorkomende zorgen over het juiste gebruik van de taal te bevredigen. Naast het woordenboek bevat deze publicatie onder andere modellen over gentilicios, afkortingen en vervoegingen van werkwoorden.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en María Merino. Gepubliceerd: 2013. Bijgewerkt: 2015.
boombeachhacks.org: Definitie van RAE (/rae/)

Zoek een andere definitie