border=0

Foto definitie

Fotografie is de procedure en kunst waarmee u, door chemische reacties en op daarvoor voorbereide oppervlakken, de beelden kunt repareren en reproduceren die op de achtergrond van een donkere camera worden verzameld.

Het principe van de donkere kamer is om het beeld te projecteren dat wordt vastgelegd door een klein gaatje op het oppervlak. Op deze manier wordt de beeldgrootte verkleind en kan de scherpte toenemen.

Het verkregen beeld kan worden opgeslagen in een gevoelige film of in CCD- en CMOS-sensoren of digitale geheugens (in het geval van de zogenaamde digitale fotografie ).

Het daguerreotype , uitgevonden door Louis Daguerre in 1839 , wordt beschouwd als de voorloper van de moderne fotografie. Daguerre gebruikte een laag zilvernitraat op koperbasis. Het positieve werd weerspiegeld in kwik en het beeld werd gefixeerd door de plaat in een oplossing van natriumchloride of verdund natriumthiosulfaat te brengen.

George Eastman was een grote promotor van fotografie toen hij in 1888 de eerste Kodak- camera een rol fotopapier presenteerde. Deze techniek verving glazen platen. Een andere be>1948 , met de lancering van de Polaroid- techniek waarmee u de foto's in slechts één minuut kunt onthullen.

Op dit moment worden de foto's meestal geretoucheerd met software om de geregistreerde onvolkomenheden te elimineren en allerlei acties uit te voeren, zoals het verbeteren van kleuren, spelen met de aanpak of het over elkaar heen leggen van verschillende afbeeldingen, bijvoorbeeld.

Het is be>kunst is geworden. De afbeeldingen gemaakt door artistieke fotografen worden meestal weergegeven in tentoonstellingen en musea.

De be>het objectief (gevormd door de lenzen die verantwoordelijk zijn voor het richten van het licht op de sensor om de beste trouw te bereiken aan de scène die u wilt vastleggen. Volgens het diafragma kan het objectief meer zijn of minder helder), de sluiter (bestaat uit een set lamellen die de doorgang van licht toelaten, de hoeveelheid regelen die moet binnenkomen; de zoeker (stelt de fotograaf in staat de scène te zien en de reden voor het beeld te kiezen) en de sensor (is verantwoordelijk voor het vastleggen van de informatie van de scène; deze wordt gevormd door pixels die gevoelig zijn voor het licht en de beeldgegevens opnemen die vervolgens worden verwerkt).

Fotografie als een verslag van het leven

Door de geschiedenis heen heeft de mens geweten hoe hij verschillende hulpmiddelen kon gebruiken die beschikbaar waren om verslagen bij te houden van zijn doortocht door deze wereld en van die gebeurtenissen die een voor en na in de geschiedenis van de mensheid zouden markeren.

En de ontdekking van fotografie en de vooruitgang die er in de loop van de jaren plaatsvond, stelde ons in staat om later een idee te krijgen van bepaalde dingen die >grote invloed hadden op samenlevingen over de hele wereld , zoals Tweede Wereldoorlog Het was dankzij fotografie en literatuur dat er een ware notie was van de wreedheden die de mens heeft begaan tegen de soort zelf onder kunstmatige argumenten en supremacistische discoursen .

Met de vooruitgang van technologieën is fotografie voor iedereen beschikbaar geworden, waardoor elke persoon met een mobiel apparaat afbeeldingen kan vastleggen en voor altijd bewaren en delen met zijn vrienden. Ook maakt de opkomst van sociale netwerken zoals Facebook het voor tools mogelijk om afbeeldingen steeds directer en openbaar te delen, waardoor een afbeelding in slechts enkele seconden over elke hoek van de wereld reist.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en Ana Gardey. Gepubliceerd: 2009. Bijgewerkt: 2009.
boombeachhacks.org: Definitie van fotografie (/fotografia/)

Zoek een andere definitie