border=0

Definitie van heteroseksuele

Heterosexual Heteroseksueel is dat gerelateerd aan of relatief aan heteroseksualiteit . Deze term verwijst naar de erotische relatie tussen personen van verschillende sekse . Heteroseksualiteit is daarom het tegenovergestelde van homoseksualiteit ( erotische relaties tussen individuen van hetzelfde geslacht) en verschilt van biseksualiteit (erotische relaties met individuen van beide geslachten).

Heteroseksualiteit is een seksuele geaardheid die wordt gekenmerkt door ver>mensen van het andere geslacht . Een heteroseksuele man voelt zich aangetrokken tot vrouwen, terwijl een heteroseksuele vrouw zich aangetrokken voelt tot mannen.

Er is een breed debat over de genetische of sociale toestand van seksuele geaardheid. Er zijn mensen die geloven dat individuen heteroseksueel of homoseksueel worden geboren en dat hun ver>

In het geval van mensen is reproductie alleen mogelijk via heteroseksuele relaties (in tegenstelling tot andere soorten waarvan de individuen hermafrodieten zijn ). Menselijk bestaan ​​vereist daarom heteroseksualiteit en is het be>

Heteroaliteiten zijn bekend bij de proefpersonen die, hoewel ze heteroseksueel zijn, de burgerrechten van homoseksuelen verdedigen en gendergelijkheid bevorderen .

Opgemerkt moet worden dat het begrip heteroseksueel ook wordt gedefinieerd door wat als een seksuele handeling wordt beschouwd. In feite zijn er veel mensen die seksualiteit eenvoudig beoordelen op basis van de relatie die ze op een bepaald moment hebben en ontsnappen aan labels die hen voortdurend vergezellen; Een persoon die weigert te worden geclassificeerd als biseksueel, beweert bijvoorbeeld homoseksueel te zijn als hij een relatie heeft met iemand van hetzelfde geslacht en heteroseksueel in het tegenovergestelde geval.

Buiten intieme relaties zijn er tal van persoonlijkheidskenmerken die worden geassocieerd met heteroseksualiteit en ten onrechte worden gebruikt als bewijs om de homoseksualiteit van een persoon uit te sluiten. De manier van lopen van een heteroseksuele man moet bijvoorbeeld een zekere stijfheid vertonen en het lijkt erop dat zijn schouders de rest van het lichaam naar voren trekken, waarbij het zwaaien van de taille wordt vermeden en de armen naar beneden worden gehouden en zonder enige soepele beweging uit te voeren; Voor de heteroseksuele vrouw zijn de verwachtingen van de samenleving praktisch het tegenovergestelde: een beweging die wordt aangedreven door de taille, subtiel en zachtjes schommelt en met de vrijheid om haar armen en hoofd te gebruiken om sensualiteit aan haar wandeling toe te voegen.

Wat gebeurt er als dit niet wordt gerespecteerd of als u vrij kiest hoe u uw lichaam beweegt tijdens het lopen? Het wordt bijna automatisch afgeleid dat dit homoseksuele individuen zijn, meestal op een afwijkende toon of met een straf, alsof het een ziekte is. De man die niet het gedrag vertoont dat de maatschappij van hem verwacht, wordt als 'minder man' beschouwd, terwijl vrouwen als 'mannelijk' worden bestempeld.

Sommige activisten worstelen om de mentale opening van de wereld te bevorderen, om ervoor te zorgen dat seksuele diversiteit wordt geaccepteerd; en ondanks de bescheiden veranderingen die de afgelopen jaren zijn waargenomen, is het niemand gelukt om ouders openlijk te laten praten over de mogelijkheid (onvermijdelijk trouwens) dat hun kinderen op een dag hun homoseksualiteit ontdekken. Het is niet gebruikelijk dat een moeder ervan uitgaat dat haar pasgeboren kind niet noodzakelijkerwijs heteroseksueel zal zijn en dat dat aspect van haar persoonlijkheid in de toekomst naar voren zal komen, ongeacht het speelgoed dat ze ontvangt en de kleur van de kleding die ze koopt.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en Ana Gardey. Gepubliceerd: 2009. Bijgewerkt: 2009.
Definition.de: Definitie van heteroseksueel (/heterosexual/)

Zoek een andere definitie