border=0

Taal definitie

Taal (afkomstig van het Latijnse woord taal ) is de taal van een sociale groep. De etymologie van de term neemt ons mee naar een Grieks woord dat kan worden vertaald als 'privébezit'.

Idioma

Deze kwestie van eigendom hangt samen met het feit dat een taal een communicatiesysteem is , dat bestaat uit woorden en / of gebaren, dat kenmerkend is voor een collectief. Wanneer deze systemen het kenmerk van wederzijdse verstaanbaarheid hebben, spreken ze van dialect of de taalkundige verscheidenheid van dezelfde taal.

Specialisten zijn van mening dat er wereldwijd ongeveer 6.000 talen zijn . Dit aantal kan variëren afhankelijk van de taaldefinitie (met betrekking tot de verschillen tussen een nieuwe taal of een dialect van een bestaande taal), tot regio's van de wereld die niet zijn onderzocht om de spraak van gemeenschappen te analyseren (zoals in het geval van de Amazone-stammen) en de ontdekking van sprekers die kennis hebben van een taal waarvan men dacht dat ze uitgestorven was.

Een talenfamilie daarentegen is een verzameling talen die door de geschiedenis zijn verenigd en die voortkomen uit een taal uit de oudheid. Diversificatie in verschillende dialecten genereerde uiteindelijk nieuwe talen die ondanks hun gemeenschappelijke oorsprong niet onderling kunnen worden begrepen.

Vreemde talen leren

Het talencentrum staat bekend als het educatieve centrum dat studenten traint om een ​​vreemde taal te leren spreken. Deze kamers hebben meestal audiovisuele middelen om het lesgeven te vergemakkelijken. Het is be>leren van een tweede taal van vitaal be>

Gezien de kenmerken van de meeste bestaande onderwijssystemen, kan het leren van een taal voor bepaalde mensen echter een onmogelijke uitdaging zijn. Gemilitariseerd onderwijs, dat de leraar in een positie plaatst die superieur is aan die van de studenten, die een bijna bijbels beeld van verlichting genereert dat komt om zijn goddelijke wijsheid aan de mensen te communiceren , produceert meestal meer mislukkingen dan successen en velen slagen er niet in om angsten te overwinnen. dat de vele vernederende ervaringen in het schoolstadium ze hebben veroorzaakt.

In het specifieke geval van taalonderwijs is er een extra risico om te leren met een persoon die niet thuis is in de plaats waar de taal in kwestie wordt gesproken en die daar nooit echt heeft gewoond; bijgevolg is het waarschijnlijk dat de studenten de ondeugden en verwarring zullen ervaren van degenen die een zeer beperkte en specifieke visie op een cultuur hebben, verkregen via internet, boeken , films, televisie, muziek en videogames.

Niets is te vergelijken met direct contact met een land, met zijn mensen, zijn gebruiken, de ongelooflijke diversiteit aan accenten en idiomen die in veel gevallen bestaan, het verschillende gebruik van woorden; Academisch leren is be>

Een ander obstakel bij het bestuderen van een vreemde taal zijn de termen die bekend staan ​​als "valse broeders", waarvan het schrift of de vorm in twee of meer talen vergelijkbaar is, hoewel hun betekenis en gebruik volledig verschillend zijn en soms bijna tegengesteld. Dit zorgt meestal voor veel verwarring bij mensen die geen natuurlijke vaardigheden hebben om een ​​taal te leren, en voedt die verkeerde perceptie die veel mensen hebben van 'geloven dat ze het begrijpen'.

Door deze misleidende overeenkomsten te volgen, is het vaak gemakkelijker om een ​​taal te leren die heel anders is dan die van jezelf (of die bekend is bij iemand anders) dan een vergelijkbare taal. De reden is dat ons brein niet in staat zal zijn om een ​​kortere weg te nemen bij het opslaan van nieuwe woorden en hun betekenis, omdat het geen duidelijke relatie zal vinden tussen het nieuwe woord en het dichtstbijzijnde equivalent in de basistaal.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en Ana Gardey. Gepubliceerd: 2009. Bijgewerkt: 2012.
Definitie Definitie van taal (/idioma/)

Zoek een andere definitie