border=0

Basketbal Definitie

Basketbal of basketbal (Engels basketbal ) is een sport waarin twee teams van elk vijf spelers strijden. Het doel is om de bal (bal) in de hoepel (mand of mand) van het andere team te plaatsen , die 3,05 meter hoog is . Daarom wordt basketbal meestal gespeeld door mensen met een grote gestalte.

We moeten echter niet vergeten dat er jaren>

Deze game is uitgevonden door de Canadese professor lichamelijke opvoeding James Naismith , in december 1891 . Naismith wilde een activiteit creëren voor jongeren om in de winter in een gesloten sportschool op te treden.

Zo werd basketbal geboren, waarvan de wedstrijden momenteel 40 minuten duren (vier periodes van elk 10 minuten). De uitzondering op deze regel is de American League of the National Basketball Association (NBA) , beschouwd als de beste ter wereld, waarvan de wedstrijden 48 minuten duren (vier periodes van 12 minuten). Opgemerkt moet worden dat er verschillende regels zijn tussen de NBA en de Fédération Internationale de Basketball (FIBA) , de instantie die deze sport internationaal regeert.

Zowel in het ene als het andere geval, wanneer de tweede of vierde periode voorbij is, vindt het rustmoment plaats, waarbij de spelers van beide teams, samen met de rest van het coachingpersoneel, naar de kleedkamers vertrekken. Goed rusten en nieuwe tactieken plannen om de tegenstander te verslaan zijn twee van de taken die worden uitgevoerd tijdens die periode van verlamming van het spel die meestal ongeveer 15-20 minuten duurt.

Met betrekking tot maatregelen moet worden benadrukt dat het spoor, verdeeld in twee gelijke delen, 15 meter breed en 28 meter >

De bal is ondertussen oranje, heeft meestal zwarte lijnen, moet tussen de 600 en 800 gram wegen en moet ook een diameter van ongeveer 24 centimeter hebben.

Basketbalscores hebben verschillende waarden. De meest gebruikelijke is dubbel (twee punten waard). Wanneer spelers van achter een lijn gooien die 6,25 meter van de hoepel is (7,24 meter in de NBA), is de score drie punten ( drievoudig ) waard. Wanneer een speler echter een fout krijgt op het moment dat hij de ring werpt, verkrijgt hij het recht om zonder tegenstand uit de vrije lijn te gooien. In dit geval is de annotatie slechts één punt waard.

Naast al het bovenstaande kunnen we niet voorbijgaan aan het noemen van enkele van de beste basketbalspelers in de geschiedenis, zoals Michael Jordan, Kobe Bryant, Larry Bird, Magic Johnson of Kareem Abdul Jabar.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en María Merino. Gepubliceerd: 2009. Bijgewerkt: 2009.
boombeachhacks.org: Definitie van basketbal (/baloncesto/)

Zoek een andere definitie