border=0

Kanaaldefinitie

Het woordenboek van de Koninklijke Spaanse Academie ( RAE ) heeft meer dan twintig betekenissen van het kanaal , een term waarvan de etymologische wortel wordt gevonden in het Latijnse woord canālis .

Het idee van kanaal kan worden gekoppeld aan het kanaal dat door de mens is gebouwd om te rijden of te profiteren van het water . Het wordt ook het diepste sectorkanaal genoemd dat toegang biedt tot een haven en wegen in het algemeen waar een vloeistof kan circuleren.

Een kanaal kan daarom een engineeringwerk zijn dat navigatie vanaf het openen van een kanaal mogelijk maakt. De zogenaamde navigatiekanalen kunnen worden gebouwd in een oceaan, een rivier, een lagune of andere wateren.

Een voorbeeld van deze kanalen is het Panamakanaal, die de Grote Oceaan verbindt met de Caribische Zee. Dankzij een sluizenstelsel kunnen boten worden opgetild tot een kunstmatig meer genaamd Gatun . Een ander bekend kunstmatig kanaal is het Suezkanaal , dat de Rode Zee verbindt met de Middellandse Zee in Egypte .

Het wordt het irrigatiekanaal genoemd , aan de andere kant waarmee water vanuit een stroomgebied naar een land kan worden geleid waar het wordt gebruikt voor gewasirrigatie. Het is be>het milieu te voorkomen.

Naast alles wat wordt aangegeven, kunnen we niet voorbijgaan aan het bestaan ​​van wat bekend staat als het geboortekanaal. Dit is de term die wordt gebruikt om te verwijzen naar een gebogen bottunnel die de vrouw heeft en die vooral be>

Dit kanaal bestaat uit drie verschillende delen: de bovenste straat, die het bovenste gedeelte is en de eerste die de foetus kruist vóór de geboorte; de middelste straat en de onderste straat. De laatste bestaat uit de uitgang waarmee de baby naar buiten kan gaan.

Op het gebied van communicatie kan een kanaal de leiding zijn die de verspreiding van een bericht mogelijk maakt .

Op dezelfde manier kunnen we het bestaan ​​van een kanaal op het gebied van televisie niet negeren. Die term verwijst naar een station dat verantwoordelijk is voor het verzenden van audio en video naar televisieontvangers. Over de hele wereld zijn er dergelijke kanalen die een dagelijks programma uitzenden met nieuwsprogramma's voor televisieseries, films, amusementsprogramma's of sportuitzendingen.

In het kader van communicatie zijn er ook radiokanalen. Het zijn zenders die dagelijks een breed scala aan inhoud uitzenden via radiogolven. Natuurlijk zijn er gespecialiseerde radiokanalen. Hiermee bedoelen we dat ze draaien rond onderwerpen zoals religie, die alleen muziek uitzenden, die bestemd zijn voor sport, die te maken hebben met economie ...

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en María Merino. Gepubliceerd: 2016. Bijgewerkt: 2018.
boombeachhacks.org: Kanaaldefinitie (/canal/)

Zoek een andere definitie