Definitie van geld

Geld is een ruilmiddel , meestal in de vorm van biljetten en munten, dat door een samenleving wordt geaccepteerd voor de betaling van goederen, diensten en allerlei verplichtingen. De etymologische oorsprong leidt ons naar het Latijnse woord denarius , dat de naam was van de valuta die door de Romeinen werd gebruikt.

Dinero

Geld voldoet aan drie basiskenmerken: het is een ruilmiddel , dat gemakkelijk kan worden opgeslagen en vervoerd; het is een boekhoudeenheid , omdat hiermee de waarde van producten en diensten die sterk van elkaar verschillen, kan worden gemeten en vergeleken; en het is een toevluchtsoord voor waarde , wat besparingen mogelijk maakt.

De ontwikkeling van geld maakte de uitbreiding van grootschalige handel mogelijk . In de oudheid was ruilen het commerciële systeem bij uitstek: producten werden met elkaar uitgewisseld (appels voor tarwe, koeien voor maïs, enz.), Waardoor het moeilijk was om waarde en transport in te stellen. In plaats daarvan werd de handel met geld vereenvoudigd.

Opgemerkt moet worden dat de waarde van geld niet in het papier van het bankbiljet of in het metaal van de specifieke valuta staat, maar voortvloeit uit de goedkeuring en certificering van de uitgevende entiteit (zoals de Centrale Bank). Het is be>sociaal pact (het wordt geaccepteerd door alle leden van de samenleving).

Momenteel kan geld worden gecreëerd volgens twee procedures: legaal geld , dat is dat gecreëerd door de Centrale Bank door het drukken van bankbiljetten en munten slaan, en bankgeld , ontwikkeld door private banken via Annotaties in gebruikersaccounts.

De abstracte waarde van geld

In onze tijd heeft geld een be> ; we hebben een punt van absolute afhankelijkheid van hem bereikt, zodat het zonder hem niet mogelijk is in de samenleving te leven . Helaas lijkt deze trend zich alleen door de jaren heen te consolideren en brengt een absoluut verlies van morele waarden en vooral het gevoel van verbondenheid met onze leeftijdsgenoten samen. Dat is het geval, dat we zijn gestopt met het vertrouwen op gastvrijheid en het bieden ervan, omdat zonder geld niets kan worden verkregen.

Veel mensen zeggen dat geld een soort god is en ze hebben het niet zo fout. De mens heeft geleerd zoveel op hem te vertrouwen dat hij zelfs in staat is zijn principes opzij te zetten om meer geld te krijgen, hij kan stelen, doden, verlaten, enz. Bovendien is een systeem gebouwd waarin het woord noodzakelijkheid zeer goed is behandeld en in die classificatie goederen zijn ingevoerd die duidelijk niet van eerste noodzaak zijn.

In ieder geval proberen sommige mensen die zich echt bewust zijn van de schade die deze absolute afhankelijkheid van geld veroorzaakt, uit het systeem te komen, het bevorderen van gemeenschapsactiviteiten die kunnen helpen de kwaliteit van leven van alle inwoners te verbeteren en vooral mensen te motiveren om te communiceren en zorgen maken over de behoeften van anderen. Bovendien wordt ruilen weer in de mode en kunnen mensen bepaalde objecten die ze niet >zelfs als ze geen geld hebben om ze te verwerven .

Het is be>afhankelijkheid van geld niet alleen de reeds verklaarde problemen veroorzaakt, maar ook een groter gevolg heeft, ongeluk (dat in onze samenlevingen gemeenschappelijke valuta is geworden). Mensen die hun salarisverwachtingen niet kunnen bereiken of die geen toegang hebben tot de dingen die ze willen, voelen zich gefrustreerd, ontmoedigd en verdrietig en dit verliest de stimulans om te werken en te leven .

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en Ana Gardey. Gepubliceerd: 2009. Bijgewerkt: 2013.
boombeachhacks.org: Definitie van geld (/dinero/)

Gerelateerde definities

Zoek een andere definitie