border=0

Definitie van bescherming

Bescherming , van het Latijnse protectĭo , is de actie en het effect van beschermen (beschermen, verdedigen of beschermen van iets of iemand). Bescherming is preventieve zorg in geval van een mogelijk risico of probleem. Bijvoorbeeld: "Een moeder moet haar kind altijd bescherming bieden , " "De bedreigde vrouw vroeg om politiebescherming , " "Als u seks wilt hebben met een occasionele partner, vergeet dan niet om bescherming te gebruiken . "

De bescherming kan fysiek (concreet) of symbolisch (abstract) zijn. In het eerste geval kunnen we de apparatuur voor individuele bescherming noemen als helmen, maskers, brillen, oordoppen, vesten en handschoenen die worden gebruikt in bepaalde banen of bij slecht weer : “In het bedrijf gaven ze me speciale laarzen zoals bescherming, in het geval dat er een doos op mijn voeten valt " , " Om door besneeuwde bergen te gaan is het aan te raden een zonnebril te dragen als bescherming tegen de reflectie van bliksem " .

De meest abstracte bescherming wordt daarentegen geboden door een wettelijk of regelgevend kader. In die zin spreekt consumentenbescherming over de bestaande mechanismen om de eerbiediging van de rechten van kopers en gebruikers te waarborgen.

In een andere zin kan bescherming actief of passief zijn. De gebouwen voeren een reeks maatregelen uit ter bescherming tegen mogelijke branden. Deze maatregelen zijn passief (zoals de installatie van trappen om de uitgang te vergemakkelijken of de aanleg van brede gangen die tijdverspilling voorkomen) en actief (de beschikbaarheid van brandblussers).

Zo vinden we een grote verscheidenheid aan soorten bescherming. Onder hen zou ik bijvoorbeeld de schrijfbeveiliging willen benadrukken. Op het gebied van informatica wordt het beleid ontwikkeld dat bepaalt wat het verbod is om informatie die op een fysiek medium is opgeslagen, te formatteren, kopiëren of manipuleren.

Die bescherming, ten gunste van de zogenaamde computerbeveiliging, kan worden bereikt door wat de software is of door de hardware.

Aan de andere kant vinden we ook de kopieerbeveiliging die, zoals de naam al aangeeft, probeert te voorkomen dat informatie een duplicaat bevat. Op deze manier wed je op veiligheid. Er zijn verschillende soorten apparaten die er zijn om dat doel te bereiken, met name het benadrukken van software zoals StarForce of SecuROM.

Evenzo kunnen we niet negeren wat bekend staat als civiele bescherming. Het is een systeem dat elk land heeft en dat, bestaande uit menselijke en materiële middelen, tot doel heeft de bescherming en hulp van burgers uit te oefenen in gevallen van extreme ernst zoals rampen, branden, overstromingen ...

Die systemen bestaan ​​uit verschillende gebieden, zoals bijvoorbeeld eenheden voor rampenondersteuning die worden geïdentificeerd door een hiërarchische organisatie, een perfect geplande actie, een hoge specialisatie en een zelfvoorzienend merk om hun plannen voor te ontwikkelen Burgers die in gevaar zijn.

Ten slotte is gegevensbescherming het wettelijke of computersysteem dat de vertrouwelijkheid van persoonlijke gegevens garandeert wanneer deze in handen zijn van organisaties, bedrijven of overheidsdiensten of wanneer deze via internet circuleren.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en María Merino. Gepubliceerd: 2010. Bijgewerkt: 2013.
boombeachhacks.org: definitie van bescherming (/proteccion/)

Zoek een andere definitie