border=0

Dierlijke definitie

Een dier is een levend wezen dat op eigen kracht kan bewegen. Over het algemeen zijn binnen de denominatie de leden van het koninkrijk bekend als Animalia inbegrepen .

Animal

De meeste dieren delen verschillende eigenschappen, zelfs met hun verschillen. Dieren eten hun voedsel , ontwikkelen seksuele voortplanting en absorberen zuurstof door te ademen. Dit zijn slechts enkele basisfuncties, maar dieren kunnen natuurlijk erg van elkaar verschillen.

Hoewel dieren hun voedsel eten (en het niet absorberen, in tegenstelling tot andere levende dingen), kunnen ze worden gedifferentieerd naar het soort voedsel. Er zijn vleesetende dieren (die zich voeden met het vlees van andere dieren), herbivoren (die plantensoorten eten) en omnivoren (eet vlees en planten). Aan de andere kant, hoewel de leden van het Animalia- koninkrijk ademen en zuurstof verbruiken, doen sommigen dit op het aardoppervlak en anderen onder water. Met deze details kunnen we waarderen dat de groep dieren zeer breed is en soorten van de meest uiteenlopende omvat, van olifanten tot haaien door ratten, uilen en muggen.

Binnen het Animalia- koninkrijk is de mens ( Homo sapiens ) inbegrepen. Om een ​​preciezere definitie te krijgen, wordt de denominatie van dieren meestal gebruikt om te verwijzen naar de rest van de soort, die door velen als irrationeel wordt beschouwd.

Wanneer een persoon als een dier wordt gekwalificeerd, is het meestal de bedoeling om uit te drukken dat het individu een zaak is die niet beschaafd, onbeschaafd en met een beestachtig gedrag is , wat de minachting toont die mensen de neiging hebben te voelen voor de rest van de soort . Bijvoorbeeld: "Rafael is een dier, hij wil altijd zijn problemen met slagen oplossen . "

Animal, als een bijvoeglijk naamwoord , kan ook worden gebruikt om iemand met buitengewone kenmerken te noemen: "Lionel Messi bewees opnieuw dat hij een dier is en scoorde opnieuw vier doelpunten in de wedstrijd . "

Valse mythen over dieren

Lemmings pleegt zelfmoord

Deze mythe kreeg veel kracht dankzij de populariteit van de videogame getiteld "Lemmings", waarin de missie van de speler was om al het mogelijke te doen om de dood te voorkomen, waarnaar ze zonder duidelijke bezorgdheid marcheerden. Er wordt aangenomen dat de oorsprong van deze valse verklaring ligt in een Walt Disney-documentaire genaamd "White Wilderness", gepubliceerd in 1958, hoewel een halve eeuw eerder het vermeende suïcidale gedrag van lemmings werd genoemd in een kindercyclopedie in het Verenigd Koninkrijk.

Muizen zijn dol op kaas

Hoewel tekenfilms en veel animatiefilms, of zelfs met echte acteurs, onvermoeibaar herhalen dat muizen verslaafd zijn aan kaas , geven ze in werkelijkheid de voorkeur aan voedingsmiddelen zoals fruit of graan, die een bepaalde concentratie hebben van suiker Alsof dit niet genoeg was, gezien de acute geur, is de intense geur van kaas vaak afstotend.

De vissen hebben geen goed geheugen

Het is gebruikelijk om te horen dat vissen slechts een geheugen van minder dan 5 seconden kunnen vasthouden, hoewel dit niet waar is: volgens sommige studies kan hun geheugen enkele maanden duren.

Dieren denken of voelen niet

Iedereen die met een dier heeft geleefd, zoals een hond of een kat, en die hem de ruimte heeft gegeven om zich gezond te ontwikkelen, zonder hem te onderwerpen aan trainingstechnieken, weet dat er niets meer uit de waarheid bestaat dan de bewering wat ons plaatst als de enige rationele wezens en in staat om affectie te voelen. Andere dieren hebben hun eigen wil, nemen beslissingen, leren van hun ervaring , overschrijden alle denkbare barrières om te begrijpen en zichzelf verstaanbaar te maken, en geven meer liefde aan ons dan we gewoonlijk weten hoe ze terug te geven.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en Ana Gardey. Gepubliceerd: 2012. Bijgewerkt: 2014.
Definition.de: Definitie van dier (/animal/)

Zoek een andere definitie