border=0

Software definitie

De software is een woord dat afkomstig is uit de Engelse taal, maar dankzij het massale gebruik is het geaccepteerd door de Koninklijke Spaanse Academie . Volgens de RAE bestaat de software uit een reeks programma's, instructies en computerregels waarmee u verschillende taken op een computer kunt uitvoeren.

De software wordt beschouwd als de logische en immateriële apparatuur van een computer. Met andere woorden, het softwareconcept omvat alle computertoepassingen , zoals tekstverwerkers, spreadsheets en beeldeditors.

De software is ontwikkeld in verschillende programmeertalen , waarmee u het gedrag van een machine kunt regelen. Deze talen bestaan ​​uit een set syntactische en semantische symbolen en regels, die de betekenis van hun elementen en uitdrukkingen definiëren. Met een programmeertaal kunnen softwareprogrammeurs precies aangeven op welke gegevens een computer moet werken.

Onder de soorten software is een van de be>systeemsoftware of basissoftware , waarmee de gebruiker controle over de hardware (fysieke componenten) heeft en andere computerprogramma's ondersteunt. De zogenaamde besturingssystemen , die beginnen te werken wanneer de computer wordt ingeschakeld, zijn basissoftware.

De software-ontwikkelindustrie is een be>Microsoft , opgericht in 1975 door Bill Gates en Paul Allen . Dit bedrijf wist te transcenderen dankzij het Windows- besturingssysteem en het pakket Office- kantoorprogramma's.

referenties

Auteur: Julián Pérez Porto. Gepubliceerd: 2008.
boombeachhacks.org: Software-definitie (/software/)

Zoek een andere definitie