border=0

Lokale definitie

Van het Latijnse localis verwijst het lokale bijvoeglijk naamwoord naar dat behorend tot of relatief aan een plaats, territorium, regio of land . Het kan ook verwijzen naar de gemeentelijke of provinciale als iets dat tegengesteld is aan de nationale ( "De lokale overheid heeft meer geld van de nationale overheid gevraagd" ) en naar wat slechts een deel van het lichaam treft ( "De operatie vereist lokale anesthesie" ).

Local

Het lokale bestuur is bijvoorbeeld een soort territoriale organisatie die beperkte bevoegdheden heeft voor een bepaalde regio en optreedt in een gemeente, terwijl het gemeentebestuur verantwoordelijk is voor het beheer van een gemeente.

Anderzijds is een plek een gesloten en overdekte site . In landen als Argentinië wordt de term lokaal gebruikt om de fysieke ruimte te noemen waar een winkel is geïnstalleerd die producten of diensten aan het publiek aanbiedt, dat wil zeggen een winkel of bedrijf: "Mijn tante heeft een kledingwinkel in het centrum geïnstalleerd" , " Jorge moest het bedrijf sluiten omdat ze de huur van het pand verhoogden " , " Deze plaats is erg klein, het zal niet nuttig zijn voor onze onderneming " .

Een plaats is een administratieve en territoriale indeling. Het is een kleine divisie die in de structuur van een land meestal tot een provincie, afdeling of staat behoort. Over het algemeen hebben ze een klein aantal burgers, die elkaar meestal kennen en onderling vergelijkbare taken ontwikkelen, die per regio verschillen, rekening houdend met de beschikbare middelen.

Een lokalisme of regionalisme is die uitdrukking of het woord waarvan het gebruik beperkt is tot een bepaald gebied; Buiten dat gebied verliest de term betekenis of klinkt hij in ieder geval niet bekend in de oren. Er zijn verschillende plaatsen die de Spaanse taal in Spanje scheiden van die in Latijns-Amerika , zoals computer / computer, mobiele telefoon of sap / sap.

In dezelfde zin hebben we het over lokale media om te verwijzen naar de media van die ruimte, de krant, de radio en televisie, die eerst het nieuws en nieuws met betrekking tot de radio in dat gebied zal behandelen en zal voorkeur voor de problemen en behoeften van haar burgers.

Lokale bevolking en bezoekers

De rivaliteit is iets intrinsiek in de mens, er zijn altijd of redenen tussen twee groepen om elkaar te verafschuwen of zelfs te schaden. Het gevoel ergens bij te horen bij een plaats of ideologie is in bepaalde gevallen zo sterk dat het meestal wordt weerspiegeld in minachting voor wat van buiten komt, of het nu vanuit een andere locatie of vanuit een ander land is . Dit soort attitudes zijn meestal die attitudes die vroeg of laat leiden tot serieuze gevechten die in veel gevallen kunnen eindigen met de dood van een of meer mensen. Onder de inwoners van twee verschillende steden of regio's is er bijvoorbeeld een duidelijke afkeer die ertoe leidt dat ze vechten in de openbare ruimte, beledigend en in veel gevallen fysiek gewelddadig.

Evenzo hebben supporters van een voetbalteam, wanneer hun team in hun stadion speelt (lokaal speelt), de neiging mensen te beledigen en in veel gevallen aan te vallen die aanmoediging bij het andere team (bezoekend team) gaan brengen. Het meest opvallende van dit soort gevechten tussen voetbalfans is dat de teams die het ergst komen, die uit dezelfde buurt komen, zie Racing en Independiente, beide van Avellaneda, of Gymnastics and Students of La Plata, of the city of La zilver.

Deze haat die zo vaak voorkomt bij burgers van verschillende regio's of ideologieën wordt aangewakkerd door grappen en burleske opmerkingen die bevorderen dat dergelijke rivaliteit niet ophoudt, maar wordt gehandhaafd en van generatie op generatie onder de inwoners wordt overgedragen.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en Ana Gardey. Gepubliceerd: 2009. Bijgewerkt: 2013.
boombeachhacks.org: Definitie van het pand (/local/)

Zoek een andere definitie