border=0

Center definitie

Vanuit het Latijnse centrum heeft het woordcentrum verschillende gebruiken en betekenissen. Het is bijvoorbeeld het binnenpunt dat de grenzen van een oppervlak of een figuur gelijkmaakt. Het centrum ligt daarom op dezelfde afstand van het noorden, het zuiden, het oosten en het westen: "Het geografische centrum van de stad Buenos Aires ligt in de buurt van Caballito . "

Centro

Centre is ook de plaats waar gecoördineerde acties samenkomen, het instituut dat verantwoordelijk is voor het bevorderen van studies en onderzoek, de regio die de drukste punten of straten van een bevolking concentreert, de gebieden waar er een grotere commerciële of bureaucratische activiteit is en de plaats waar mensen elkaar ontmoeten voor een bepaald doel: "Mijn vader werkt in een centrum van archeologische studies" , "Ik moet naar het centrum gaan om wat papierwerk te doen" , "Cuba is het centrum van verzet van het communisme" , "Vanavond het culturele centrum Hij zal een concert organiseren . '

In het geval van het centrum van een stad verschilt het van het geografische centrum, omdat het niet noodzakelijkerwijs in het midden van zijn uitersten ligt; het verwijst daarentegen naar het gebied met een overheersende commerciële activiteit. Het centrum is meestal het doel van vrijetijdsuitjes , omdat het daar is waar de meeste entertainmentaanbiedingen worden gevonden, of het nu gaat om bioscopen, theaters, nachtclubs of bars, naast vele anderen.

Afhankelijk van de cultuur, in het centrum van een stad, worden meestal allerlei feesten gehouden, die de inwoners jaar na jaar samenbrengen en duizenden toeristen aantrekken, die graag deel willen uitmaken van de tradities van anderen. Religie speelt een zeer be>steden kenmerken.

Doorgaan met culturele activiteiten, is het de laatste decennia heel gewoon geworden om een ​​breed scala aan straatartiesten te ontmoeten, die in stedelijke centra samenkomen om hun talenten te demonstreren, die meestal opvallend en onconventioneel zijn . Zonder twijfel hebben de levende standbeelden de grootste populariteit gekregen, vooral voor creativiteit bij het maken van hun eigenaardige kostuums en voor de buitensporige make-up; voorstellingen van de dood, mythologische wezens, verbluffende visuele effecten zoals karakters die geen hoofd hebben, of die op de stoep zweven, zijn enkele van de meest gevierde voorbeelden van voorbijgangers.

Vanuit een emotioneel oogpunt verwijst het vinden van het centrum of focussen naar het weggaan van vooroordelen en interferentie om een ​​bepaalde situatie duidelijk waar te nemen en goede beslissingen te nemen. Op dezelfde manier betekent het focussen op een bepaald probleem dat moet worden opgelost, of het nu een probleem is of een taak die in behandeling is, voorkomen dat externe factoren iemands prestaties verminderen.

Een politieke groep van centrum is iemand wiens ideologie zich bevindt op een tussenliggend punt tussen rechts en links: "Ik ben geen revolutionair, maar ik beschouw mezelf ook niet conservatief: ik ben een centrumleider . "

Aan de andere kant is het centrum een ​​doelstelling waarnaar men streeft, de basis van een plan of een doel waarvoor hij aantrekking voelt: “Directe investeringen vormen het centrum van mijn bedrijfsstrategie” , “De trofee is het centrum van onze inspanningen . "

Ten slotte staat het in het voetbal bekend als het midden van het schot dat een speler richting het rivaliserende gebied maakt met de bedoeling een teamgenoot te scoren, meestal met een kopbal.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en Ana Gardey. Gepubliceerd: 2009. Bijgewerkt: 2009.
boombeachhacks.org: Definitie van het centrum (/centro/)

Zoek een andere definitie