Definitie van imperfect verleden

De verleden tijd is een verbale tijd van het Castiliaans en andere Romaanse talen. Het wordt gebruikt om te verwijzen naar een actie die tegelijkertijd werd uitgevoerd naar een andere uit het verleden ; naar een handeling die in het heden voortduurt ; of naar een praktijk die > .

Over het algemeen wordt aangegeven dat de tijdelijke beperkingen van de staat die in de verleden tijd zijn beschreven, niet be>wortel van het werkwoord plus een desinfectie die varieert volgens de vervoeging: -aba / -bas / -aba / -abais / -aban / -ía / -ías / -iah / -íais / -ían .

Laten we een voorbeeld bekijken : "We waren aan het praten in de tuin toen het begon te regenen . " Zoals je kunt zien, verwijst het werkwoord in de verleden tijd ( "we hebben gepraat" ) naar een actie die plaatsvond op het moment dat een andere werd gestart ( "het begon te regenen" ).

Neem nog een geval: "Toen ik een kind was, bracht ik de zomer door in Patagonië . " De spreker wijst erop dat hij in zijn jeugd de zomer doorbracht ( "vakantie" ) in een bepaalde regio. Het gebruik van de verleden tijd suggereert dat wat werd genoemd gewoonte was.

Het is be>beleefd aanwezig is. Dit gebruik is gebruikelijk in telefonische communicatie: "Het stoorde hem om te weten of de resultaten van mijn studies beschikbaar zijn" (de overlast waarnaar de persoon verwijst, is nog steeds aan de gang).

Meer gebeden in de verleden tijd: "We speelden zonder zorgen ondanks de storm" , "We hebben veel gelachen tegelijkertijd" , "Ik belde hem om een ​​nieuwe bijeenkomst te coördineren" , "Mijn grootvader ging te vaak naar het casino" , "Ik sliep toen de explosie me deed schrikken" ".

referenties

Auteur: Julián Pérez Porto. Gepubliceerd: 2019.
boombeachhacks.org: Definitie van verleden tijd (/preterito-imperfecto/)

Zoek een andere definitie