border=0

Projectordefinitie

Een projector is een apparaat dat wordt gebruikt voor beeldvorming . Afhankelijk van het type afbeeldingen dat moet worden weergegeven, heeft het apparaat verschillende kenmerken.

De cinematografische projector is een team gevormd door mechanische en optische elementen waarmee een film op een scherm kan worden geprojecteerd . Wat deze projector doet, is een lichtstraal uitstralen die een lens moet vergroten en omkeren voordat deze naar de frames van de film komt. Met dit proces worden de resulterende afbeeldingen vervolgens op het scherm gefocust.

Het is be>19e eeuw werd ontworpen door de broers Auguste en Louis Lumière . Momenteel zijn er ook digitale filmprojectoren beschikbaar die, zoals de naam al doet vermoeden, het beeld digitaal genereren, zonder toevlucht te nemen tot een film .

Het wordt daarentegen een videoprojector genoemd, het optische apparaat dat bij ontvangst van een videosignaal de overeenkomstige beelden kan projecteren dankzij een lenssysteem. Gebruikt in conferenties, congressen en klassen, kunnen videoprojectoren het ingangssignaal verkrijgen van bijvoorbeeld een computer (computer) of een tv-tuner.

Een diaprojector herbergt ondertussen een mechanisme voor het weergeven van beelden die op een muur of ander glad oppervlak worden geprojecteerd. Er moet aan worden herinnerd dat een dia een positieve foto is die is gemaakt in een transparant materiaal, zoals glas.

Het kan een lichtprojector worden genoemd, eindelijk, de elektrische focus . Deze lamp die wordt gekenmerkt door zijn kracht, is in één richting geconcentreerd en verlicht een bepaald gebied.

referenties

Auteur: Julián Pérez Porto. Gepubliceerd: 2019.
Definitie: Projectordefinitie (/proyector/)

Zoek een andere definitie