border=0

Definitie van mening

Vanuit het Latijnse opinio is een opinie een oordeel dat wordt gevormd op iets twijfelachtigs. Opinie is ook het concept van iets of iemand . Bijvoorbeeld: "Naar mijn mening en ondanks bepaalde kritiek, is het een geweldige pianiste , " "Paula heeft een ongunstige mening over mijn vrienden , " "Manuel gaf me zijn mening over het probleem en ik denk dat hij gelijk heeft . "

De algemene schatting van een bevolking over een bepaald probleem staat bekend als de publieke opinie . De publieke opinie is enigszins abstract, omdat deze alleen kan worden verzameld via enquêtes of soortgelijke werken. De media zijn een van de be>"De president heeft niet geluisterd naar de publieke opinie" , "Publieke opinie vereist eerder antwoorden onveiligheidsproblemen ” .

Voor filosofie is opinie een propositie waarbij je geen volledig vertrouwen hebt in de waarheid van kennis. Dit betekent dat het advies de mogelijkheid van fouten erkent omdat er geen volledig bewijs is. In deze zin wordt mening beschouwd als een uitspraak met minder bewijs van waarheid dan zekerheid.

Opinie wordt echter meestal geassocieerd met subjectieve oordelen . De uitdrukking "Deze auto heeft vier wielen" is geen mening, aangezien deze kan worden vergeleken met de realiteit van de auto. Aan de andere kant is een zin als "Dit is de beste auto van vandaag" een mening omdat het afhangt van wat de uitgever van deze woorden verwacht van een auto, zijn technische kennis en een reeks zeer persoonlijke problemen.

Opinie in het tijdperk van het netwerk

Als we proberen het concept van mening in een zeer eenvoudige tekening weer te geven, kunnen we twee mensen voor een product plaatsen, die elk een ander subjectief oordeel vellen. Dit begrepen hebbend, zou het mogelijk zijn om de mogelijke consequenties van deze uitspraken te bestuderen: ideologische diversiteit kan ons verrijken maar ook gewelddadige confrontaties veroorzaken. Deze foto toont een situatie die zich decennia of eeuwen geleden had kunnen voordoen, omdat het het element mist dat alle aspecten van ons leven heeft gewijzigd: het internet .

Tot het begin van de jaren negentig waren consumenten bijna volledig passieve individuen die, als studieonderwerpen, de uitgebreide en gedetailleerde pagina's van marktanalyse vulden en stilzwijgend onze behoeften en trends kenden. Producten van slechte kwaliteit, slecht afgewerkt of zelfs geadverteerd met een misleidende strategie kunnen zeer succesvol zijn, omdat mond-tot-mondreclame niet sneller is dan dwangmatige consumptie.

Dat is allemaal veranderd, maar is het een positieve verandering? Tegenwoordig wagen maar weinig mensen een aankoop zonder eerst advies van andere kopers te vragen; er moet altijd een voorloper zijn, maar over het algemeen zijn het mensen met een bepaald niveau van specifieke kennis, waardoor ze onderscheid kunnen maken tussen een goede kans en een fiasco. In elk geval zijn het vaak de experts die, nadat ze de knop “kopen” hebben losgelaten, een nuttige recensie schrijven over hun ervaring met het nieuw verworven product.

Wat kan er mis zijn met dit geautomatiseerde systeem van meningen? Als een zekere mate van objectiviteit behouden blijft, waarschijnlijk niets. Het probleem doet zich voor wanneer een persoon ervoor zorgt dat het ene product "uitstekend" is en het volgende dat het "schroot" is. Dit is een constante op elke website die de mogelijkheid biedt om te reageren, en momenteel biedt iedereen het aan .

We gaan door een tijdperk waarin we allemaal onze ideeën over dingen en andere mensen kunnen publiceren , ongeacht of we het serieus en fundamenteel doen, of gewoon om lezers te ergeren en te verwarren. Het is noodzakelijk dat bedrijven deze activiteit beginnen te matigen, zodat de fractie nuttige informatie die in de commentaren aanwezig is eindelijk kan worden benut. Nintendo heeft het gedaan met zijn sociale netwerk (Miiverse), waarmee wordt aangegeven of gebruikers de games bezitten waaraan ze denken of niet; we hoeven alleen maar te wachten tot de andere bedrijven in hun voetsporen treden.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en Ana Gardey. Gepubliceerd: 2009. Bijgewerkt: 2009.
boombeachhacks.org: Definition of opinion (/opinion/)

Zoek een andere definitie