border=0

Definitie van adolescentie

Het stadium dat na de kindertijd komt en dat varieert van puberteit tot de volledige ontwikkeling van het organisme, staat bekend als adolescentie . De term komt van het Latijnse woord adolescentĭa .

Adolescencia

Adolescentie is met andere woorden de transformatie van het kind voordat het volwassen wordt . Het is een verandering van lichaam en geest, maar dat gebeurt niet alleen bij de adolescent zelf, maar vervoegt ook met zijn omgeving.

Opgemerkt moet worden dat de adolescentie niet hetzelfde is als de puberteit , die op een specifieke leeftijd begint vanwege hormonale wijzigingen. De adolescentie varieert de duur bij elke persoon . Er zijn ook verschillen in de leeftijd waarop elke cultuur van mening is dat een individu al volwassen is.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tonen wereldwijde statistieken aan dat een op de vijf personen door de adolescentie reist. Binnen dat totaal woont 85% in landen met een laag inkomen of met een gemiddeld inkomen. Anderzijds sterven elk jaar ongeveer 1,7 miljoen tieners.

Als we het hebben over het stadium van de adolescentie, hebben we het over een fundamentele reeks veranderingen, zowel psychologisch als fysiek. In dit laatste aspect moet worden benadrukt dat de meest voor de hand liggende hoogte groei, gewichtstoename en lichaamsvet, de evolutie van het gebit of spiergroei zijn.

Het is echter waar dat, hoewel deze veranderingen zowel bij jongens als bij meisjes voorkomen, elk geslacht ook zijn eigen fysieke evoluties heeft. Zo zien mannelijke individuen bijvoorbeeld hoe hun haar verschijnt in gebieden zoals de geslachtsdelen, snor of oksels en zijn ze ook getuige van de groei van hun geslachtsorganen.

Vrouwelijke adolescenten, aan de andere kant, ervaren naast haargroei op hun lichaam, ook wel menarche, wat de eerste menstruatie is. Een bijzonder be>

Onder de be>ontwikkeling van abstract en formeel denken , de oprichting van seksuele identiteit en het stollen van vriendschappen met de waarschijnlijke groepsexperimenten met alcoholische dranken, sigaretten en zelfs drugs.

Volgens de psychologie vechten adolescenten voor de identificatie van het ik en voor de structurering van het bestaan ​​ervan op basis van die identiteit. Het is een proces van zelfbevestiging, dat meestal omgeven lijkt te zijn door conflicten en weerstand, waarbij het subject onafhankelijkheid probeert te bereiken.

In die zin voert de genoemde psychologie een classificatie uit van de be>

En allemaal zijn ze grotendeels te wijten aan de set van fysieke veranderingen en mentale ontwikkeling die jongeren ervaren. Sommige situaties waaraan ze zich moeten aanpassen, maar die het moeilijk voor hen is om te assimileren door wat ze in een gecompliceerde situatie met zichzelf vinden.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en María Merino. Gepubliceerd: 2008. Bijgewerkt: 2012.
Definitie Definitie van adolescentie (/adolescencia/)

Zoek een andere definitie