border=0

Registratie definitie

Registratie is een term die afkomstig is van het Latijnse woord regestum . Het gaat over de actie en de gevolgen van registreren , een werkwoord dat verwijst naar iets zorgvuldig observeren of inspecteren . Registreren is ook het noteren of vastleggen van bepaalde gegevens in een document of papier.

Registro

Het begrip registratie heeft echter meerdere toepassingen. In feite herkent het woordenboek van de Koninklijke Spaanse Academie (RAE) meer dan twintig betekenissen. Een record kan een ruimte zijn waar u doorgaat met het registreren van een ding . Bijvoorbeeld: "Ik moet naar het nationale register van de automobielindustrie om de documentatie van de auto te vernieuwen" , "Lucia ging naar de burgerlijke stand om een ​​beurt voor de bruiloft te vragen" , "Mijn broer werkt in het register van burgerlijke verenigingen" .

Op dezelfde manier is de registratie de lijst, het document of de standaard met inscripties of informatie in het algemeen: "Morgen zal ik het rij-record verwerken" , "Ik denk dat we geen claims van dit bedrijf ontvangen, maar voor het geval dat ik ga om het register van oproepen te zien " , " Kijk in het register als we een verband hebben met de achternaam Gómez " , " Ik weet niet waarom ik niet in het register verschijnt: ik heb me drie maanden geleden aangemeld " .

In een database is een record een set gegevens die tot dezelfde tabel behoort en die zich in verschillende kolommen (velden) bevinden, afhankelijk van hun type. In een tabel met de naam "Medewerkers", waar hun velden "Identificatienummer", "Naam", "Achternaam", "E-mail" en "Positie" zijn, kan een record bijvoorbeeld "13094, Carlos, Pérez, cperez" zijn. @ empresa.com, programmeur ».

Dankzij een reeks functies die elke database aan zijn gebruikers moet bieden, kunnen records veld voor veld of in één keer worden ingevoerd, gewijzigd, verwijderd en, een van de krachtigste tools, gerelateerd van de ene tabel naar de andere of andere . Hoewel de relatie tussen de tabellen tot stand komt, waarbij bepaalde velden aan specifieke regels worden gekoppeld, zijn het hun archieven die in de praktijk leven geven aan die unie.

Record daarentegen is elk van de hoofddivisies van de muziekschaal : acuut , medium en serieus : "Je hebt een goede stem, maar we zijn op zoek naar iemand met meer zekerheid in het acute register" , "Lautaro's middenregister het is precies wat we nodig hadden om het koor te voltooien , "" Het nummer is goed, hoewel ik denk dat de stem van de zanger in de ernstige plaat verdrinkt . "

Menselijke stemmen zijn verdeeld in zes snaren , die elk sub-views hebben; Op deze manier is het mogelijk om te praten over verschillende soorten bijvoorbeeld sopraan of bariton. Dit concept wordt vaak verward met dat van registratie, hoewel ze duidelijk verschillende betekenissen hebben: alle stemmen zijn samengesteld uit meer dan één register, zoals de bas, het midden en de hoge tonen (de drie basis en meest voorkomende).

Het type coloratura sopraan touw heeft bijvoorbeeld meestal een beperkte serieuze record, een matige centrale, een rijke acute en een overhang van verschillende lengte, maar met speciale helderheid en behendigheid. Daarom zijn beide concepten complementair en worden ze vaak samen gebruikt om met bepaalde precisie het type stem van een persoon te beschrijven, niet alleen gericht op hun tympanische kwaliteiten en hun omvang, maar ook op het gemak dat ze door hun verschillende regio's moeten bewegen.

In deze zin wordt het gebied van de stem waarin een zanger met meer vaardigheid kan optreden en een aangenamer, helderder en verfijnder geluid produceert, tessitura genoemd . Dit kan verwijzen naar een deel van een of meer records, of naar een compleet en een deel van een ander, afhankelijk van elke persoon.

Een ander gebruik van registratie is gekoppeld aan de modaliteit van expressie volgens de specifieke context of het geval: "Wat ik het leukste vond aan het boek is de informele registratie" , "De manager heeft een enigszins tragisch record aangenomen om het ontslag van Dr. Ticcio te communiceren" .

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en Ana Gardey. Gepubliceerd: 2012. Bijgewerkt: 2014.
boombeachhacks.org: Definitie van registratie (/registro/)

Zoek een andere definitie