border=0

IT definitie

De term informatica komt van de Franse informatique , geïmplementeerd door de ingenieur Philippe Dreyfus in de vroege jaren zestig. Het woord is op zijn beurt een acroniem voor informatie en automatiseren .

Op deze manier verwijst informatietechnologie naar de automatische verwerking van informatie via elektronische apparaten en computersystemen . Computersystemen moeten drie basistaken kunnen uitvoeren: invoer (informatievergaring), verwerking en uitvoer (overdracht van resultaten). De set van deze drie taken staat bekend als een algoritme .

Informatica combineert veel van de technieken die de mens heeft ontwikkeld om zijn denk-, geheugen- en communicatievaardigheden te verbeteren. Het toepassingsgebied kent geen grenzen: informatietechnologie wordt gebruikt in bedrijfsbeheer , informatieopslag , procescontrole , communicatie , transport , medicijnen en vele andere sectoren.

Computerwetenschap omvat ook de be>computerwetenschap , zoals programmeren voor softwareontwikkeling , computer- en hardware- architectuur, netwerken zoals internet en kunstmatige intelligentie . Het is zelfs van toepassing op verschillende elektronische onderwerpen.

Er wordt aangenomen dat de eerste programmeerbare en volledig automatische machine in de geschiedenis de Z3- computer was, ontworpen door de Duitse wetenschapper Konrad Zuse in 1941 . Deze machine woog 1.000 kilogram en nam drie seconden om een ​​vermenigvuldiging of deling uit te voeren. Het optellen of aftrekken duurde echter 0,7 seconden.

referenties

Auteur: Julián Pérez Porto. Gepubliceerd: 2008.
boombeachhacks.org: Definitie van informatica (/informatica/)

Zoek een andere definitie