border=0

Definitie van hetero

Hetero is een compositorisch element dat verwijst naar het andere . De term, afgeleid van de Griekse taal, maakt de constructie van meerdere concepten mogelijk .

Een van de meest gebruikte is heteroseksueel , wat verwijst naar de seksuele neiging tot mensen van het andere geslacht . In de omgangstaal wordt hetero in feite gebruikt als synoniem voor heteroseksueel.

Bijvoorbeeld: "Mijn twee broers zijn hetero en ik ben homoseksueel" , "Mensen accepteren de manifestatie van hetero-liefde, maar wanneer ze voor een homoseksueel paar staan, zijn ze meestal ongemakkelijk" , "Dit is een bar waar iedereen plezier heeft, zonder ongeacht of ze hetero of homo zijn . '

Heteroseksuele links worden gelegd tussen personen van verschillend geslacht. Als een man een romantische relatie heeft met een vrouw , kan die relatie worden omschreven als heteroseksueel. In plaats daarvan omvat een homoseksueel paar de tussenkomst van twee mannen of twee vrouwen.

Heteronormativiteit staat in deze context bekend als het sociale systeem dat heteroseksuele relaties presenteert als 'normaal' of 'noodzakelijk' . Dit type regime geeft de voorkeur aan heteroseksualiteit als een overheersend mechanisme voor het aangaan van emotionele en seksuele banden en maakt op zijn beurt onzichtbaar en streeft zelfs naar andere soorten relaties.

Op het gebied van literatuur is een heteroniem een valse identiteit aangenomen door een schrijver met het doel om een ​​of meer werken toe te schrijven . Terwijl het pseudoniem fungeert als een bijnaam of een vervangende naam, wordt het heteroniem gevormd als een autonome literaire persoonlijkheid, met emoties en kenmerken die verschillen van die van de echte auteur.

De Portugese Fernando Pessoa staat bekend als aantrekkelijk voor meerdere heteroniemen. Bernardo Soares , Álvaro de Campos en Alberto Caeiro zijn enkele van hen.

Heterozygoot , heterocyclische en heterocerca , onder andere noties, kunnen ook worden gevormd met het heterosamenstellingselement.

referenties

Auteur: Julián Pérez Porto. Gepubliceerd: 2019.
Definition.de: Definitie van hetero (/hetero/)

Zoek een andere definitie