border=0

Publicatie Definitie

Publicatie wordt de handeling genoemd en het gevolg van publiceren : iets verspreiden of kenbaar maken via druk of een ander mechanisme. De term wordt meestal gebruikt om naar gedrukte tekst te verwijzen.

Kranten , tijdschriften en boeken zijn in dit kader publicaties. Bijvoorbeeld: "Een publicatie die gespecialiseerd is in economie zei dat de inflatie het komende jaar zal blijven groeien , " "De Duitse romanschrijver heeft al vier publicaties in deze redactie , " "Als journalist werkte ik voor verschillende sportpublicaties in mijn land . "

Het idee van publicatie wordt vaak gebruikt met betrekking tot het vastleggen van inhoud op een bepaald type ondersteuning , fysiek of virtueel, waardoor deze beschikbaar is voor een bepaald publiek of voor de samenleving in het algemeen: “De publicatie van fotografie genereerde verschillende problemen voor directeur van het tijdschrift " , " Velen waren verrast met de publicatie van de speler op zijn Instagram-account " , " De redacteur besloot de publicatie van mijn wekelijkse column te onderbreken " .

Momenteel is er sprake van publicatie om het materiaal te vermelden dat iemand uploadt naar een sociaal netwerk . Een korte tekst op Twitter , een foto op Instagram en een video op Facebook , om enkele mogelijkheden te noemen, zijn publicaties.

Het internet veranderde in feite alle mensen in onderwerpen met de mogelijkheid om meerdere soorten publicaties te maken. Voordien moest je toegang hebben tot een drukpers of massamedia , wat voor de meeste mensen moeilijk is. Het is nu voldoende om een ​​computer (computer) of een telefoon met internetverbinding beschikbaar te hebben voor het publiceren van geschriften, afbeeldingen, enz.

referenties

Auteur: Julián Pérez Porto. Gepubliceerd: 2019.
boombeachhacks.org: Definitie van publicatie (/publicacion/)

Zoek een andere definitie