border=0

Definitie van aardappel

Het concept aardappel heeft meerdere toepassingen, die zelfs toenemen wanneer het woordaccent verandert ( papa ). Het kan een religieuze autoriteit zijn , een knol of, met de nadruk op de laatste brief, de ouder van iemand.

Papa

Op het gebied van religie is de paus de leider van de katholieke kerk . Hij bekleedt de rang van Supreme Pontiff en wordt beschouwd als een erfgenaam van de functies van St. Peter . Bijvoorbeeld: "Er was geen zwarte paus in de hele geschiedenis van het katholicisme , " "De paus verklaarde zich voor vrede en vroeg om het geweld te beëindigen , " "De begrafenissen van paus Johannes Paulus II waren enorm . "

Onder de functies van de paus zijn de verklaring van dogma's , de heiligverklaring van bepaalde persoonlijkheden en de aanwijzing van kardinalen. Opgemerkt moet worden dat de paus ook de hoogste autoriteit van het Vaticaan is .

In januari 2013 was de paus Benedictus XVI , een Duitse religieuze gedoopt als Joseph Ratzinger die zijn ambtstermijn begon in april 2005 .

Momenteel (maart 2015) is de Supreme Pontiff Paus Franciscus, die zijn functie sinds 13 maart 2013 heeft bekleed, nadat zijn voorganger had besloten hem vrijwillig te verlaten. De huidige moet verklaren dat hij de eer heeft de eerste Amerikaanse paus te zijn geweest, omdat hij een inwoner van Argentinië is. Het is ook de eerste die tot de Society of Jesus behoort.

Aardappel daarentegen is een knol geproduceerd door een plant genaamd Solanum tuberosum . Het heeft zijn oorsprong in Zuid-Amerika en breidde zich in de wereld uit van de komst van de Spanjaarden naar Amerika . Aardappel is ook een van de meest populaire voedingsmiddelen.

In sommige uithoeken van de planeet zijn de typische gastronomische recepten precies gebaseerd op aardappelen. Dit zou bijvoorbeeld het geval zijn voor de Canarische archipel, waar de meest representatieve gerechten gerimpelde aardappelen zijn of aardappelen met mojo picón.

We kunnen ook niet negeren dat in verschillende landen de term paus met andere betekenissen wordt gebruikt. Zo wordt het bijvoorbeeld in El Salvador ook gebruikt om te verwijzen naar een valuta, terwijl het in Mexico synoniem is met leugens.

In het geval van Spanje wordt aardappel in bepaalde regio's van het land, zoals Andalusië, in de volksmond gebruikt als synoniem voor dronkenschap. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak gezegd: "Toen Manuel de bar verliet had hij een ongelooflijke aardappel, zo erg dat hij dit liep".

In Uruguay daarentegen betekent het ook een mooie vrouw en in Honduras wordt het gebruikt als synoniem voor een dwaas.

Op dezelfde manier zijn er verschillende uitdrukkingen die worden gevormd met behulp van de betreffende term:
• Begrijp het niet of paus, wat betekent dat u niets begrijpt wat er wordt gezegd.
• Iemand een aardappel zijn, wat aangeeft dat een persoon onhandig is.

Vader , met tilde in de tweede letter A , is het alledaagse synoniem van vader : "Mijn vader werkt in de haven" , "Ik mis mijn vader erg" , "Maria's vader is een professionele golfspeler" .

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en María Merino. Gepubliceerd: 2013. Bijgewerkt: 2015.
Definition.de: Definitie van aardappel (/papa/)

Zoek een andere definitie