Определение за Тукан

Туканът е птица, известна още като diostedé или diotedé , която принадлежи към семейството на ranfástidos . Това животно, което обитава различни региони на американския континент, се характеризира с колоритен клюн и големи размери , които могат да имат подобно на тялото разширение и да се използват както за събиране на плодове, така и за защита.

Дългата опашка, късите крила и малката глава са други характеристики на тукана, който има черни пера, комбинирани с портокали и други тонове в гърдите и шията.

Важно е да се отбележи, че има различни видове тукан, като зеления тукан , черноопашатия тукан , туканската току и жълтия тукан . По-рано използвана за разграничаване между истински тукани и арасариси, по-малки и с друг вид оперение и опашка.

Размерът на туканите варира между двадесет и шестдесет сантиметра приблизително. Неговото местообитание също е разнообразно и включва от тропически гори до планински гори, разположени на голяма надморска височина.

Туканите ядат яйца и люпи от други птици, малки влечуги, насекоми и плодове. Те строят гнезда в отворите на дърветата, където лежат до четири яйца, които се инкубират малко повече от четиридесет дни.

Напредъкът на градските строежи, замърсяването и унищожаването на джунглата засягат местообитанията на туканите и следователно застрашават тяхното оцеляване. Ловът също е проблем, макар и по-малък в сравнение с положението на други видове.

Toucan toco

На първо място, тукан токо представлява един от най-известните за широката общественост тукани видове и това може да се види от факта, че той се използва в много лога, например в допълнение към цветовата комбинация в пик, който най-често се появява в карикатурите.

Една от основните му физически характеристики е нейният размер, по-голям от останалите видове тукан . Въпреки че туканът Toucan присъства в повечето зоологически градини по целия свят, неговото естествено местообитание се намира в Южна Америка.

За разлика от други видове, туканът изглежда предпочита открити площи с малко дървета, вместо гъсти джунгли. Възможно е да се намери най-вече в влажните гори на страни като Боливия, Бразилия, Гуаяна, Парагвай и Аржентина.

Диетата му се фокусира върху плодовете, въпреки че може да ловува и влечуги и насекоми; От друга страна, ако смята за необходимо, може да яде яйца от други птици.

Що се отнася до външния му вид, съчетанието на интензивния черен цвят на тялото с бялото гърло и окото на морското синьо го правят животно с поразителна красота. Това, без да пренебрегва големия си връх , жълто, с изключение на върха, който има специално черно петно.

Туканът Токан е много лек - тежи малко над 500 грама - въпреки че човката е голяма, и това е защото е почти напълно куха . Средната дължина на това животно е около 63 сантиметра; пикът му може да достигне 20 сантиметра, което е правилно да се каже, че представлява една трета от общото разширение на тялото.

Краката му са с четири пръста, две от които са ориентирани назад, а останалите са напред, за да дадат възможност за много лесно прилепване към клоните . Продължителността на живота им е между 10 и 15 години.

Както и при други видове животни, туканът не представя сексуален диморфизъм , а това означава, че женските и мъжките са практически еднакви физически, без разлики като размер или оцветяване.

border=0

Търсете друго определение