border=0

Basis definitie

Van de Latijnse basis (die op zijn beurt zijn oorsprong heeft in een Grieks woord), is de basis de ondersteuning, stichting of ondersteuning van iets . Het kan een fysiek element zijn (het onderdeel dat een constructie of een standbeeld ondersteunt) of symbolisch (ondersteuning voor een persoon , organisatie of idee ).

Base

Basis kan het voetstuk van een structuur zijn . Bijvoorbeeld: "Het gebouw viel omdat het problemen had met de basis ", "De kunstenaar gaf een cementbasis van 50 kilogram aan om het werk te ondersteunen . "

De plaats waar personeel en uitrusting voor de organisatie van campagnes of expedities zijn geconcentreerd, wordt ook de basis genoemd: "We probeerden de top te bereiken, maar vóór de storm moesten we terugkeren naar de basis" , "De Amerikaanse basis van operaties in Bagdad was gebombardeerd door opstandelingen . '

Op politiek of sociaal niveau staat de groep mensen die wordt vertegenwoordigd door een leider bekend als de basis. De basis is daarom de steun van het volk voor een politiek project of voor een kandidatuur: "De bases hebben van de leiders een grotere inspanning gevraagd voor de verdediging van de economische soevereiniteit . "

In de sport kan de basis elk van de hoeken van het honkbalveld zijn die de spelers moeten verdedigen of de positie die de spelmaker in basketbal inneemt: "Wees voorzichtig, ze zullen proberen de basis van ons te stelen" , "Steve Nash is de beste basis van de laatste jaren in de NBA ” .

De regels die een loterij of wedstrijd regelen, de lijn parallel aan die waarop theoretisch een geometrische figuur rust en de stof die, in combinatie met zuren, zouten kunnen vormen, zijn andere betekenissen van dit concept.

Basis van operaties

Het staat bekend als de basis van operaties in het gebied dat werd gebruikt om het leger te concentreren aan het begin van een campagne, en om alles te verzamelen en op te slaan dat nodig is om zichzelf te onderhouden. Ondanks het feit dat in elk geval verschillende eisen worden gesteld, is de basis van operaties in elke situatie onmisbaar (ongeacht of het offensief of defensief wordt genomen).

In de eerste plaats moet het een solide en resistente structuur zijn, omdat het door het leger kan worden gebruikt in een vroege nederlaag. Het is raadzaam dat een element van aanzienlijke dimensies het verbergt voor het zicht van de vijand (zoals het gebeurt met een berg) of dat er een moeilijk obstakel is om over te steken tussen de basis en het slagveld (een rivier met grote stroom, moerassen of lommerrijke bossen).

Hoe ondoorgrondelijker de basis van operaties, hoe moeilijker het voor uw eigen leger zal zijn om er in geval van nood naartoe te gaan. Dit is een beslissing die rechtstreeks van invloed is op de strategie, dus het is de sleutel tot het succes van een campagne. De ideale omstandigheden zijn een goede bescherming tegen obstakels van de natuur en een voldoende aantal communicatie met de buitenwereld, evenals een diepte die de troepen toelaat om te ontspannen en kracht te herwinnen.

Wanneer er een groot front is, wordt het leger meer veiligheid geboden om de communicatie te handhaven tijdens de voortgang en tegelijkertijd worden de vijandelijke troepen gestoord, aangezien er meer punten zijn om een ​​aanval uit te voeren, die hen meestal dwingt delen

Er zijn momenten waarop het nodig is om een ​​basis te kiezen voor een tijdje, om de dreiging met grotere nabijheid te vergroten, of als een middelpunt tussen de huidige en een nieuwe doelstelling. De naam die deze basis ontvangt is "eventueel".

Een invasie van een land vereist secundaire bases om de opmars van de troepen te begeleiden en hen bij elke stap de middelen te bieden om te overleven; Het is vermeldenswaard dat ze aan dezelfde eisen moeten voldoen als de be>

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en Ana Gardey. Gepubliceerd: 2010. Bijgewerkt: 2013.
Definition.de: basisdefinitie (/base/)

Zoek een andere definitie