border=0

Definitie van proximaal

Het concept van proximaal wordt op het gebied van anatomie gebruikt om te verwijzen naar wat zich in de buurt van de middellijn van een structuur of een referentiepunt bevindt. Het tegenovergestelde van proximaal is distaal , wat verwijst naar wat is gescheiden of op afstand van de middelste sector van iets of de referentie.

Daarom kan worden gezegd dat de proximale dichter bij het centrum of het gebied van vereniging met het lichaam is . Als we bijvoorbeeld rekening houden met de knieën en vingerkootjes van de voeten, kan worden gezegd dat de knieën proximaal zijn ten opzichte van de vingerkootjes. Of evenzo dat de vingerkootjes distaal zijn ten opzichte van de knieën.

De proximale dikke darm wordt ondertussen gevormd door het eerste deel en het middelste gedeelte van de dikke darm (dat wil zeggen het fragment van de dikke darm dat van de blindedarm naar het begin van het rectum gaat). De proximale dikke darm omvat daarom de blinde , de oplopende dikke darm en de dwarse dikke darm .

Dit betekent dat de proximale dikke darm de blindedarm omvat (een soort zak waar het onverteerde voedsel uit de dunne darm wordt gericht), de stijgende dikke darm (die zich naar boven ontwikkelt, in de rechter sector van de buik) en de transversale dikke darm (kruis het lichaam van rechts naar links). Dan verschijnt de distale dikke darm, bestaande uit de dalende dikke darm (naar links gericht naar beneden) en de sigmoïde dikke darm (bevestigd aan het rectum).

De proximale vingerkootjes zijn tenslotte de botten aan de basis van de tenen en handen. Ze beginnen bij de knokkels, waarvan de hoofden metatarsals (op de voeten) en metacarps (op de handen) zijn.

referenties

Auteur: Julián Pérez Porto. Gepubliceerd: 2019.
boombeachhacks.org: Definitie van proximaal (/proximal/)

Zoek een andere definitie