border=0

Huidige definitie

Afkomstig uit het Latijnse woord praesens , dit is een concept met meerdere gebruiken en betekenissen. Het is een bijvoeglijk naamwoord waarmee u kunt verwijzen naar de tijd die verstrijkt in het huidige moment of naar de tijd waarin iemand zich bevindt wanneer hij iets vertelt. Om enkele voorbeelden te noemen: "Je kunt niet altijd aan het verleden denken: je moet in het heden leven" , "De acteur heeft verschillende gecompliceerde momenten meegemaakt, maar nu geniet hij van een gelukkig en volledig heden met zijn familie" , "Het heden Het team is erg arm en de toekomst ziet er ook ingewikkeld uit .

Presente

Een persoon die aanwezig is, is daarentegen iemand die voor iemand staat of die met hem naar dezelfde plaats is geweest: "Ik wilde u laten weten dat ik morgen niet aanwezig zal zijn in de klas omdat ik naar de dokter moet gaan" , "Marcos was aanwezig toen de crimineel zijn huis binnenkwam " , " ik zal niet aanwezig zijn op je verjaardag: ik moet een dag eerder reizen om werkredenen " .

In andere contexten kan het woord aanwezig fungeren als een synoniem voor een geschenk of geschenk dat aan een persoon wordt aangeboden als een teken van genegenheid of erkenning: "Ik heb een klein geschenk voor je gekocht" , "Ik moet denken aan een geschenk: ik kan niet bereiken het huwelijk van mijn vriend zonder cadeau ' , ' Kijk naar het cadeau dat mijn baas me gaf voor mijn inzet voor het bedrijf ' .

De tegenwoordige tijd

Voor grammatica is heden de naam die de tijd identificeert die overeenkomt met iets dat voorkomt of met iets dat tegelijkertijd wordt beschreven op het moment dat het wordt opgeroepen. De werkwoorden kunnen vervoegd worden in de tegenwoordige tijd volgens de grammaticale persoon: "Pepe houdt van hamburgers" en "Kinderen spelen op het plein" zijn zinnen waarin het werkwoord vervoegd wordt in de tegenwoordige tijd.

Er zijn verschillende toepassingen ervan, die bekend staan ​​als:
* Aanwezig heden (een actie die plaatsvindt op hetzelfde moment waarop deze wordt genoemd; deze kan kort of > * Huidige gewoonte (een actie die achtereenvolgens plaatsvindt met een bepaalde periodiciteit maar niet continu is. Bijvoorbeeld: «Op dinsdag ga ik naar therapie».);
* Gnomisch of tijdloos heden (gebeurtenissen die plaatsvinden buiten een bepaalde tijd, uitdrukking van zin, waarheid of kennis. Bijvoorbeeld: "Mensen kunnen niet vliegen");
* Historisch heden (acties die plaatsvonden in een verleden tijd maar die, wanneer hier vermeld, dicht bij het huidige moment komen. Bijvoorbeeld: «Fiódor Mijáilovich Dostoyevski werd geboren in Moskou op 11 november 1821);
* Aanwezig met toekomstige waarde (een actie die in de toekomst op een veilige manier zal plaatsvinden, meestal gebruikt om toekomstige plannen te vermelden. Bijvoorbeeld: "Ik zal niet op dinsdag zijn omdat ik naar de berg reis");
* Aanwezigheidsplicht (gebruikt om iets bij iemand te bestellen. Bijvoorbeeld: «Sluit het venster!»)

Op het eerste gezicht is het gebruik van deze tijd eenvoudig, er is geen manier om fouten te maken; In de praktijk is het echter niet zo. In workshops voor literaire creatie is een van de meest voorkomende fouten het misbruik van tijden of de combinatie ervan die niet worden aanbevolen.

Het is bijvoorbeeld normaal dat in bepaalde verhalen die in het heden zijn geschreven, zinnen in het verleden plotseling ontsnappen; Hoewel het soms een licentie is die de auteur zelf heeft genomen, is het meestal te wijten aan een gebrek aan concentratie of starheid bij het samenstellen van de tekst .

Het is daarom essentieel dat we als auteurs elke dag een breder begrip krijgen van tijden en vervoegingen om een ​​schone en correcte literatuur te bieden.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en Ana Gardey. Gepubliceerd: 2010. Bijgewerkt: 2012.
boombeachhacks.org: Definitie van heden (/presente/)

Zoek een andere definitie