border=0

Volgende definitie

Het Latijnse woord proxĭmus kwam als volgende in onze taal . De term kan worden gebruikt om te verwijzen naar wat dichtbij is in tijd of ruimte .

Bijvoorbeeld: "Aanstaande maandag de deadline voor het ontvangen van de werken die ernaar streven de Nationale Prijs voor Literatuur te krijgen" , "Maak je geen zorgen, we zullen iets kopen om te eten in de volgende stad en dan blijven reizen" , "houden sportjournalisten vol dat als de nationale ploeg de overwinning niet haalt in hun volgende wedstrijd, de coach kan worden ontslagen . "

Het begrip volgende wordt gebruikt om te benoemen wat onmiddellijk komt of het volgende in een bepaalde volgorde . De volgende wereldbeker , om een ​​case te noemen, wordt gespeeld in 2022 en zal plaatsvinden in Qatar . Dit komt omdat de laatste Wereldbeker werd gehouden in 2018 en het toernooi om de vier jaar wordt gespeeld: daarom kan vandaag ( 2019 ) worden gezegd dat het volgende evenement van dit type Qatar 2022 zal zijn.

Neem het geval van een auditie voor een rol in een muzikale komedie. De directeur van het werk organiseert een test en roept de aanvragers op, die een paar minuten voor hem moeten zingen. Zo gaan kunstenaars van één om hun talent te tonen. Telkens wanneer een uitvoering eindigt, roept de regisseur uit: "De volgende!" Op deze manier kunt u aangeven wie volgt in de volgorde van aankomst die uw beurt kwam.

Het idee van het Midden-Oosten , ten slotte, noemt de regio van Azië die het dichtst bij de Middellandse Zee ligt . Het Midden-Oosten is daarom gelijk aan West-Azië .

referenties

Auteur: Julián Pérez Porto. Gepubliceerd: 2019.
boombeachhacks.org: Definitie van volgende (/proximo/)

Zoek een andere definitie