border=0

Colon definitie

De dikke darm is het deel van de dikke darm van zoogdieren dat begint waar de blind eindigt en eindigt waar het rectum begint. De blindedarm, de dikke darm, het rectum en het anale kanaal vormen de grove darm , het voorlaatste deel van het spijsverteringsstelsel.

Colon

De dikke darm kan worden gedefinieerd als een spierbuis van anderhalve meter >

De dikke darm kan in vier delen worden verdeeld. De eerste staat bekend als de oplopende dikke darm , begint bij de kruising met de dunne darm en strekt zich uit >buik . Het tweede deel is de transversale dikke darm , die de buik van rechts naar links kruist. Aan zijn uiteinden worden flexies genaamd rechter koliekflexie (koppeling van de oplopende dikke darm met de transversale dikke darm) en linker koliekflexie (koppeling van de dwarse dikke darm met de dalende dikke darm) gevormd.

Het derde deel is de dalende dikke darm , die doorloopt aan de linkerkant van de buik. Ten slotte is het vierde deel de sigmoïde dikke darm die het rectum verbindt en het anale kanaal leegt.

De prikkelbare darm is een functionele ziekte (zonder organische correlatie) die 15% van de bevolking treft. De symptomen zijn onder meer ernstige buikpijn, diarree, constipatie, vermoeidheid en malaise.

Dieet en emotionele componenten zijn de be>Stress , angst , angst en depressie zijn psychologische factoren die door de patiënt kunnen worden gesomatomatiseerd door het begin van deze aandoening .

Emoties en het spijsverteringsstelsel

Mensen die een wanordelijk en stressvol leven leiden, hebben vaak last van gastro-intestinale complicaties als gevolg van opgebouwde spanning, de meest voorkomende zijn constipatie en gastritis . Daarnaast zijn er andere soorten aandoeningen, zoals het prikkelbare darm syndroom, die te wijten zijn aan emotionele conflicten die een buitensporige ruimte in beslag nemen in onze geest en waarvan we ons niet kunnen losmaken of oplossen.

Wanneer een persoon lijdt aan de ziekte of de dood van een geliefde, manifesteren ze meestal hun angst en ongemak door ziekten in het spijsverteringsstelsel en het bovengenoemde is de meest voorkomende.

Deze aandoening is meestal meer aanwezig bij vrouwen dan bij mannen en wordt voornamelijk gekenmerkt door het veroorzaken van een versnelde afname van de kwaliteit van leven van degenen die er last van hebben.

Deze pathologie vindt plaats door een maagontsteking waardoor de patiënt het voedsel niet goed verteren. Het kan ook gepaard gaan met constipatie, diarree en constant ongemak, waardoor het individu op zijn beurt in zijn sociale leven wordt beïnvloed, omdat hij zich zwak voelt, niet meer in zijn kringen komt en meer tijd alleen doorbrengt en zelfs tot ziekte kan leiden helderziend als depressie, indien niet op tijd behandeld.

Volgens Dr. Carolina Dulcey, die de oorzaken van deze medische aandoening grondig heeft bestudeerd, wordt het gepresenteerd omdat mensen worden overweldigd door hun verantwoordelijkheden en activiteiten en vervolgens slecht beginnen te eten (in hun hart en zonder rekening te houden met wat voor soort voedsel ze eten ). Na verloop van tijd kan dit probleem, door geen aandacht te schenken aan de behoeften van je lichaam en niet naar een specialist te gaan, een chronische pathologie worden die moet worden gespecialiseerd om te worden opgelost.

Het is be>uitgebalanceerd dieet , indien mogelijk aangegeven door een specialist, aannemelijk is om samen te werken met een snel herstel. Het fundamentele is om te werken aan de psychologische oorsprong van het probleem omdat ons lichaam een ​​geheel is en als iets niet werkt vanwege een ander onopgelost probleem, totdat dit probleem niet wordt behandeld, het enige wat we zullen doen is patchen, maar vroeg of laat zullen we terugkeren naar Val in dezelfde situatie.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en Ana Gardey. Gepubliceerd: 2009. Bijgewerkt: 2009.
Definition.de: Definitie van colon (/colon/)

Zoek een andere definitie