border=0

Verbindingsdefinitie

Een connectie (uit het Latijn connexĭo ) is een link of een binding die het ene met het andere verbindt. De term noemt de actie en het effect van verbinden (samenvoegen, koppelen, relaties leggen).

Verbindingen kunnen fysiek of symbolisch zijn. Het concept wordt gebruikt om de unie van ideeën of interesses te noemen en vriendschappen aan te duiden. Bijvoorbeeld: "Ik zal proberen je een baan te geven bij het Ministerie van Economie: ik heb daar een be> , "Juan heeft banden in de club sinds hij elke middag naar de sportschool gaat" , "Ik denk dat er een zeer sterke band tussen ons is dat kan niet worden ontkend . "

Binnen het audiovisuele veld zouden we moeten benadrukken dat een programma dat het woord dat we analyseren in zijn titel gebruikt, met veel succes wordt uitgezonden. Het gaat over "Samantha Connection".

Samanta Villar is de presentator van deze ruimte die dichter bij het leven van veel mensen komt, zowel beroemde als gewone burgers die om de een of andere reden het meest unieke, speciale of be>

Dit alles zonder te vergeten dat er in de bioscoop een zeer beroemde film is die ook de term gebruikt die ons bezighoudt. Het gaat over "Tequila Connection".

Robert Towne was degene die in 1988 achter de camera's werd geplaatst om deze film naar het grote scherm te brengen, met in de hoofdrol Mel Gibson en Michelle Pfeiffer, die draait om de figuur van een politieman die een ingewikkelde verkeerszaak voor zich heeft van drugs

Op dezelfde manier wordt op informeel niveau de term verbinding veel gebruikt op verschillende gebieden en met name in de liefde. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak gezegd dat er "verbinding" is tussen twee mensen wanneer ze gemeenschappelijke punten hebben en hun manier van zijn lijkt te zijn dat ze hen kunnen leiden om een ​​relatie te beginnen.

De term is heel gebruikelijk in telecommunicatie en informatica . Een verbinding is een koppeling tussen een afzender en een ontvanger waardoor een bericht wordt verzonden . De kenmerken van de verbinding zijn afhankelijk van het type koppeling: er zijn verbindingen tussen computers via ADSL, kabelmodem, interne netwerken, enz .: "Ik had verbindingsproblemen en ik kon u het bestand niet verzenden" , "Ik wil een film downloaden maar de verbinding van deze computer Het gaat erg > . "

Op computergebied kan de verbinding verschillende snelheden hebben, afhankelijk van de technische kenmerken. Het is niet hetzelfde om verbinding te maken met internet via een telefoonlijn dan via een ADSL-lijn. Deze overwegingen hebben natuurlijk geen zin in ander gebruik van de term (zoals in het geval van verbindingen om te verwijzen naar contacten of vriendschappen).

Voor geometrie is een verbinding een manier om covariante differentiatie in een te differentiëren variëteit te specificeren.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en María Merino. Gepubliceerd: 2010. Bijgewerkt: 2013.
Definitie: verbindingsdefinitie (/conexion/)

Zoek een andere definitie