border=0

Definitie van provida

Provida is een term die geen deel uitmaakt van het woordenboek van de Koninklijke Spaanse Academie ( RAE ). Hoe dan ook, het is een geschikte manier om te verwijzen naar de beweging die wordt aangestuurd door mensen die zich 'ten gunste van het leven' manifesteren.

De Urgent Spanish Foundation ( Fundéu BBVA ) geeft aan dat provida zonder spatie of koppelteken moet worden geschreven tussen het voorvoegsel pro en het zelfstandig naamwoord life . Aan de andere kant is het niet nodig om het woord met een lettertype te markeren.

Het concept wordt gebruikt met verwijzing naar degenen die het recht op leven verdedigen vanaf het moment van bevruchting . Volgens dit perspectief is de zygote al een onderwerp met rechten, net als het embryo en de foetus .

Op deze manier kwalificeren degenen die zich verzetten tegen de legalisatie van vrijwillige zwangerschapsafbreking zoals voorzien. De aangeboden verenigingen pleiten in dit verband tegen politieke projecten en sociale initiatieven die gericht zijn op het toestaan ​​van abortus onder bepaalde omstandigheden of volgens bepaalde vereisten in verband met zwangerschap, zwangerschap, enz.

Het is be>het recht van een vrouw op haar eigen lichaam, niet worden beschouwd als 'anti-leven' , maar in plaats daarvan beweren het leven van vrouwen te verdedigen en te onderstrepen dat een zygote, een embryo of een foetus in de beginfase zijn geen mensen. Daarom hangt de kwalificatie van provida af van de context en de positie van elke persoon.

referenties

Auteur: Julián Pérez Porto. Gepubliceerd: 2019.
boombeachhacks.org: Definitie van provida (/provida/)

Zoek een andere definitie