border=0

Afbeeldingsdefinitie

Het concept van beeld heeft zijn oorsprong in het Latijnse imāgo en maakt het mogelijk om de figuur , de representatie , de gelijkenis , het aspect of het uiterlijk van een bepaald ding te beschrijven. Om enkele concrete voorbeelden te geven: "Dit beeld vertegenwoordigt de val van de Berlijnse muur," "Je bent het levende beeld van je vader , " "Ik heb een beeld nodig om mijn idee te illustreren . "

Imagen

De theorie zegt dat een afbeelding ook de visuele weergave is van een element dat wordt verkregen door technieken die zijn ingekaderd in fotografie , kunst, design, video of andere disciplines: “Hier zien we het beeld van het moment waarop de zelfmoord beslist gooi jezelf van het balkon " , " De lens van mijn camera heeft een verbazingwekkend beeld vastgelegd over het leven van wilde leeuwen " .

Een andere betekenis van het concept heeft betrekking op afbeeldingen van religieuze of heilige aard , dat zijn die beelden, schilderijen of beeltenissen geïnspireerd door godheden of heiligen: "Duizenden mensen verzamelen om te bidden voor het beeld van Moeder Maria , " "Criminelen hebben beschadigd het beeld van de Heilige Vader die droeg in de parochie van de buurt . '

Een beeld dat als optisch wordt gedefinieerd , is daarentegen dat cijfer dat is samengesteld uit verschillende punten waarnaar de stralen die afkomstig zijn van bepaalde bronnen worden gericht na interactie met de optische structuur. Het is mogelijk om in deze zin te spreken van echt beeld (dat ontstaat wanneer de lichtstralen convergent zijn) of virtueel beeld (optie die wordt gecreëerd wanneer de stralen divergeren na het kruisen van het optische systeem).

Doorgaan met de betekenissen en verschillende toepassingen van de term afbeelding, moeten we vaststellen dat het ook vaak voorkomt dat we het hebben over wat het publieke beeld wordt genoemd. Een concept dat wordt gebruikt om te verwijzen naar de verzameling eigenschappen, fundamenteel moreel en gedragsmatig, die een bepaalde persoon heeft voor wat de samenleving is.

Een voorbeeld van deze betekenis kan het volgende zijn: "Een van de sensationele tijdschriften in de stad publiceerde foto's van die acteur die drugs gebruikte, wat betekende dat hij zijn publieke imago van een gezond persoon en atleet beschadigd zag."

Evenzo kunnen we niet voorbijgaan aan het feit dat we elke dag verschillende uitdrukkingen of uitdrukkingen gebruiken die de term afbeelding als een fundamentele kern gebruiken. In deze zin kunnen we de verbale uitdrukking "wees het levende beeld van iemand" benadrukken. Wat ze met haar probeert uit te drukken, is dat de ene persoon erg op de andere lijkt.

Uitgaande van die betekenis zou een van de voorbeelden die dit het beste kunnen verklaren, zijn: "Pablo is het leven van het imago van zijn vader".

Een andere uitdrukking die sociaal het meest wordt gebruikt met de term die we analyseren, is "een beeld zegt meer dan duizend woorden". Hiermee probeer je te zeggen dat zelfs als ze je iets vertellen, het er echt om gaat wat je met je eigen ogen ziet. We zouden het bijvoorbeeld kunnen verklaren op basis van een relatie waarin de man de vrouw vertelt dat hij nooit ontrouw is geweest, maar dan ziet ze hem kussen met een ander meisje. In die zin is het duidelijk dat 'een foto meer zegt dan duizend woorden'.

Ten slotte staat het bedrijfsimago bekend als de groep kwaliteiten die consumenten associëren met een bepaald bedrijf. Je zou kunnen zeggen dat het bedrijfsimago is wat het bedrijf voor de samenleving betekent.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en María Merino. Gepubliceerd: 2009. Bijgewerkt: 2012.
Definitie: Afbeeldingsdefinitie (/imagen/)

Zoek een andere definitie