border=0

Taal definitie

Voordat we het begrip taal volledig definiëren, is het interessant dat we verder gaan met het vaststellen van wat de etymologische oorsprong ervan is. In deze zin moet worden benadrukt dat het uit het Latijn komt, en meer precies uit het woord lingua dat kwam om het orgaan te beschrijven dat we in de mond hebben en dat we zowel gebruiken om te eten als om te spreken.

Lengua

Juist vanwege dit laatste gebruik, om onszelf uit te drukken, heeft de betreffende term vandaag in feite twee betekenissen, die we hieronder zullen toelichten, zoals de betekenis van het mobiele orgel in het orale gebied en de taal.

Het woord taal heeft verschillende toepassingen. Aan de ene kant verwijst het naar het orgel dat zich in de mond van gewervelde dieren bevindt, mobiliteit heeft en je de smaak laat voelen en voedsel inslikt, naast het moduleren van de geluiden die worden uitgezonden.

Bijvoorbeeld: «Gisteravond, toen we het vlees aten, beet ik op mijn tong en deed ik mezelf pijn» , «Steek mijn tong niet uit! Het is onbeleefd " , " Steek uw tong > .

De tong is, dankzij zijn spieren, het orgaan met de grootste kracht in de mens. Zijn rug vertoont de zogenaamde linguale V , terwijl op zijn onderzijde het frenulum is dat verantwoordelijk is voor het beperken van bewegingen.

Door de lijst met onderdelen waaruit het orgel bestaat dat we een beetje behandelen, uit te breiden, moeten we echter zeggen dat het ook het skelet, de spieren (genioglossal, tonsillaire, hyglossal, styloglossal ...) heeft, het slijmvlies dat bestaat uit in totaal zes soorten papillen of smaaklichaampjes.

Aan de andere kant kan het begrip taal verwijzen naar taal , het systeem dat een menselijke gemeenschap gebruikt om communicatie te ontwikkelen: «Beheers je de Engelse taal? U zult een beroep op haar moeten doen als u wilt communiceren tijdens uw reis naar Schotland » , " Pardon, mijnheer, maar ik begrijp uw taal niet " , " De Chinese taal wordt het meest gesproken ter wereld dankzij het aantal mensen dat in de Aziatische reus woont " .

In die zin kunnen we onderstrepen dat er wereldwijd meer dan 6.900 soorten talen zijn. In deze zin moet bijvoorbeeld worden opgemerkt dat sommige van de talen die de meeste dialecten presenteren, Duits zijn met zestien, Arabisch met bijna dertig, Spaans met een totaal van zevenenveertig, Frans met tweeënvijftig, of Engels met zesenvijftig.

Aan deze talen moeten we nog een minder bekende toevoegen, maar heeft ook een set van vijftien dialecten. We verwijzen naar de yidi's die een Judeo-Duitse oorsprong hebben.

Wat betreft de moedertaal , die ook bekend staat als de populaire taal, moedertaal, eerste taal of moedertaal, verwijst het begrip naar de eerste taal die een persoon spreekt. Het gebruikelijke is dat het de taal is die het meest wordt gesproken in het geboorteland ( Spaans in Argentinië , Portugees in Brazilië , enz.), Hoewel het ook de taal van de ouders kan zijn (een Japans stel dat in Chili woont, kan lesgeven aan zijn zoon om Japans te spreken voor Spaans ).

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en María Merino. Gepubliceerd: 2008. Bijgewerkt: 2012.
boombeachhacks.org: Definitie van taal (/lengua/)

Zoek een andere definitie