border=0

Functie definitie

Een kenmerk is een eigenschap waarmee we iets of iemand kunnen identificeren en onderscheiden van hun leeftijdsgenoten. Dit kunnen kwesties zijn die verband houden met temperament, persoonlijkheid of het symbolische, maar ook met het fysieke aspect. Bijvoorbeeld: "De politie heeft de kenmerken van de aanvaller verspreid om de bevolking te waarschuwen" , "Ik heb de leverancier al gevraagd me te informeren over de kenmerken van de nieuwe machine" , "Dit apparaat heeft een speciale functie: het schakelt uit bij hitte ".

De kenmerken maken daarom het eigen en specifieke karakter van een levend wezen of een ding. Om te zeggen dat een man >

Opgemerkt moet worden dat bepaalde kenmerken subjectief zijn. In het vorige voorbeeld is de sympathie van het onderwerp misschien niet zo voor een bepaalde persoon. Lengte is daarentegen een relatief feit: als we de metrische waarde opzij zetten, beoordeelt elk de hoogte van de anderen op basis van hun eigen, zodat hetzelfde individu kan worden beschouwd als >

Hoewel wij mensen eigenschappen delen met de rest van de dieren, is het, als we het hebben over de kenmerken die een hond identificeren, bijvoorbeeld correct om op te merken dat ze op hun vier poten lopen, dat ze het lichaam hebben bedekt met haren (zodat ze hebben geen kunstmatige beschutting nodig om de kou te weerstaan) en dat hun geur hen in staat stelt geuren over grote afstanden en met grote precisie te identificeren.

Gezien vanuit het perspectief van de huidige mens, worden de rest van de dieren meestal gekenmerkt door betere zintuigen, meer fysieke kracht (en in de meeste gevallen), meer behendigheid en groot mededogen. Gedurende onze evolutie zijn we steeds minder in staat om te overleven te midden van de natuur zonder kunstmatige hulpmiddelen en accessoires; Hoewel een extreme situatie ons kan dwingen krachten te trekken waarvan we dachten dat we die niet hadden, hebben we op het eerste gezicht niet wat nodig is om het dagelijks leven in de jungle of in een bos onder ogen te zien.

Voor elke atleet die ons verblindt met zijn salto's, voor elke artistieke skater die vier keer in de lucht draait nadat hij uit het ijs is gereden met laarzen waarvan de basis een mes is, voor elke voetballer die kan staan ​​en een Intens gebruik van zijn spieren voor tientallen minuten, er zijn duizenden, miljoenen mensen die hun aktetas van het huis naar het kantoor slepen en die niet kunnen met hun rugpijn, die niet vrij kunnen omgaan zonder hun bril en die zo slecht eten die lijden aan overgewicht of die onder hun aanbevolen gewicht zijn .

Samenvattend is een kenmerk dat ons onderscheidt van andere soorten dat we meestal niet profiteren van ons potentieel, fysiek of mentaal; Op basis van de voorbeelden in de vorige paragraaf is het niet normaal dat we allemaal atleten zijn, maar weinigen bewonderen die hun vaardigheden op dat niveau exploiteren.

In sommige Latijns-Amerikaanse landen is het kenmerk het voorvoegsel van een telefoon : "Ik probeer Carlos te bellen, maar een opname meldt me dat het kenmerk onjuist is" , "Als het nummer dat u is overkomen kenmerk 238 heeft, is dit in de buurt van Loma Verde ” .

In een rollenspel , ten slotte, zijn de kenmerken de eigenschappen die de personages definiëren die deelnemen aan het spel , fysiek of psychologisch. Enkele van de meest voorkomende zijn kracht, snelheid, intelligentie, grootte en wilskracht. Het is vermeldenswaard dat zowel de personages die door de spelers als de anderen worden bestuurd, door deze eigenschappen moeten worden beschreven, zodat uit hun interactie met de omgeving en met de andere personages een fenomeen kan optreden dat de stroom van het verhaal beïnvloedt.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en Ana Gardey. Gepubliceerd: 2011. Bijgewerkt: 2014.
Definitie Definitie van kenmerk (/caracteristica/)

Zoek een andere definitie