border=0

Definitie van vrouw

Van het Latijnse mulĭer is een vrouw een vrouwelijk persoon . Het is een term die wordt gebruikt in tegenstelling tot mannelijk of mannelijk , concepten die mannelijke mensen noemen.

Mujer

Het meer specifieke gebruik van het woord vrouw is gekoppeld aan de vrouwelijke persoon die de puberteit of volwassenheid al heeft bereikt . Daarom wordt het meisje, volgens culturele parameters, een vrouw vanaf haar eerste menstruatie.

De sociale rol van vrouwen is in de loop van de geschiedenis veranderd. Eeuwen>samenleving dat vrouwen zich moesten beperken tot het vervullen van hun functies als echtgenote en moeder. Na verloop van tijd begonnen vrouwen meer relevante sociale rollen in verschillende functies te vervullen, zowel in de wereld van werk als in de politiek.

Momenteel is het gebruikelijk om vrouwen te vinden die het presidentschap van een land uitoefenen (zoals Michelle Bachelet in Chili en Cristina Fernández in Argentinië ) of grote bedrijven runnen (zoals Carol Bartz op Yahoo! ).

Benadrukt moet worden dat op 8 maart Internationale Vrouwendag wordt gevierd. Met hem wordt geprobeerd de strijd te herdenken die de vrouwen eeuwen>

Het is specifiek de dood van in totaal 126 vrouwen, tussen 48 en 14 jaar oud, als gevolg van de brand die plaatsvond in de Triangle Shirtwaist-shirtfabriek (New York) waar ze werkten. En ze stierven omdat de eigenaren alle deuren van de industrie hadden gesloten als gevolg van de bewegingen die ertoe hadden geleid dat ze een fatsoenlijke behandeling hadden geëist.

Gendergelijkheid is echter nog niet volledig bereikt. Het is gebruikelijk dat een man bijvoorbeeld een hoger loon ontvangt dan een vrouw voor een baan met identieke verantwoordelijkheden.

Feminisme is de ideologische trend die strijdt voor gelijke kansen en zich verzet tegen machismo . Bepaalde sociale gebruiken en gewoonten blijven echter nog steeds over: wanneer een vrouw trouwt, wordt ze 'de vrouw' van de man in kwestie. De man wordt daarentegen niet genoemd als 'de man' van de vrouw.

Er zijn verschillende uitdrukkingen en termen die deel uitmaken van onze omgangstaal en die worden gebruikt om te verwijzen naar verschillende soorten vrouwen. Het is dus bijvoorbeeld gebruikelijk om de term fatale vrouw te horen. Dit wordt gebruikt om te verwijzen naar die vrouwen die een grote fysieke aantrekkelijkheid hebben en een seksuele kracht die mannen gek maakt, die op hen vallen en die ongelukkige gevolgen hebben.

Op dezelfde manier is het ook vaak om te spreken van een objectvrouw. In dit geval wordt het gebruikt om al die vrouwen te noemen die alleen worden gewaardeerd om haar fysieke schoonheid, om haar aantrekkelijkheid en niet om de rest van de kwaliteiten die ze heeft.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en María Merino. Gepubliceerd: 2009. Bijgewerkt: 2009.
Definition.de: Definition of woman (/mujer/)

Zoek een andere definitie