border=0

Conferentie definitie

Van de Latijnse conferentĭa is een conferentie een openbare dissertatie over een specifiek onderwerp. Bijvoorbeeld: "De schrijver Mario Vargas Llosa heeft in Montevideo een lezing gegeven over de geschiedenis van de Latijns-Amerikaanse literatuur" , "Vanmiddag heb ik deelgenomen aan een zeer interessante conferentie over zaken in tijden van crisis . "

Conferencia

Wanneer de spreker een beroemde of erkende persoonlijkheid is, is er sprake van een keynote lezing . Dit houdt in dat de persoon uitgebreide kennis en ervaring heeft met betrekking tot de aan te pakken kwesties.

Op dezelfde manier kunnen we niet vergeten dat we het vaak hebben over een zogenaamde persconferentie. Een term die synoniem is met wat een persconferentie wordt genoemd, die niets meer is dan de hulp van een groep journalisten voor een specifieke ruimte waar een persoonlijkheid van plan is uitspraken te doen over een bepaalde situatie of kwestie.

Zo houden zangers bijvoorbeeld vaak persconferenties wanneer ze een nieuw album op de markt brengen. Op deze manier profiteren ze van de ontmoeting met de mediaprofessionals om hen te vertellen over het album en dat ze vervolgens artikelen uitvoeren in de publicaties waarin ze werken aan het aankondigen en publiceren van die lancering.

Politici, acteurs, schilders of schrijvers zijn enkele van de andere personages die vaak hun bijbehorende persconferenties organiseren.

Aan de andere kant staat het bekend als een conferentie om met twee of meer mensen te praten, over het algemeen, wat zaken : "De conferentie met de Arabische investeerder is een succes geweest" , "We moeten de conferentie met de regionale manager bijwonen om ken de richtlijnen van het moederbedrijf ” .

Naast al het bovenstaande kunnen we niet negeren dat het gebruikelijk is om te praten over wat bekend staat als de Bisschoppelijke Conferentie. Specifiek onder deze benaming is een permanent instituut van de katholieke kerk dat bestaat uit de verschillende bisschoppen die tot een specifiek grondgebied behoren.

In het midden van de twintigste eeuw was het toen ze dit soort religieuze instituten oprichtten en instituten, die momenteel meer dan honderd over de hele wereld heeft verspreid. Onder hen konden we onder andere de Spaanse Bisschoppelijke Conferentie, Argentinië, Venezuela of Costa Rica onder de aandacht brengen.

Conferentie is ook de bijeenkomst van vertegenwoordigers van verschillende regeringen , staten of andere groepen, met de bedoeling om kwesties van hun competentie en wederzijds be>"De Mercosur-conferentie leverde een aantal verrassende conclusies op over de regionale economie" , "De Spaanse ministers zij woonden de Europese toerismeconferentie bij om de ontwikkeling van de industrie te bevorderen ” .

Een teleconferentie is daarentegen een conferentie die op afstand wordt gehouden, hetzij via een video- of audiosysteem. Een videoteleconferentie presenteert de spreker meestal op een scherm, terwijl deelnemers op dezelfde fysieke plaats kunnen worden verzameld of op verschillende plaatsen kunnen worden verspreid, maar met toegang tot dezelfde uitzending.

Wat audio-teleconferenties betreft, het is een telefoongesprek met meerdere gelijktijdige deelnemers.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en María Merino. Gepubliceerd: 2009. Bijgewerkt: 2009.
Definitie van: Conferentiedefinitie (/conferencia/)

Zoek een andere definitie