border=0

Netwerkdefinitie

Van Latijn Latijn wordt de term netwerk gebruikt om een structuur te definiëren met een karakteristiek patroon . Er zijn meerdere soorten netwerken, zoals het computernetwerk , het elektriciteitsnetwerk en het sociale netwerk .

Red

Het computernetwerk benoemt de set computers en andere onderling verbonden apparatuur , die informatie, bronnen en diensten delen. Het kan op zijn beurt worden verdeeld in verschillende categorieën, afhankelijk van de reikwijdte (lokaal netwerk of LAN , grootstedelijk netwerk of MAN , wide area network of WAN , enz.), De verbindingsmethode (via coaxkabel, optische vezel, radio, magnetron, infrarood) of de functionele relatie (client-server, persoon tot persoon), onder anderen.

Het elektriciteitsnet bestaat ondertussen uit elektrische generatoren , transformatoren , transmissielijnen en distributielijnen , die verantwoordelijk zijn voor het brengen van elektriciteit naar particuliere gebruikers. Het systeem gebruikt verschillende spanningen, waarbij de hoogste over de >

Wat het sociale netwerk betreft , verwijst het concept naar die structuur waarin verschillende individuen verschillende soorten relaties onderhouden (vriendschap, commercieel, seksueel, enz.).

Het sociale netwerk heeft de laatste jaren zijn betekenis geactualiseerd, omdat de term begon te worden gebruikt om internetsites te definiëren die virtuele gemeenschappen op basis van interesses promoten. MySpace en Facebook zijn twee van deze sociale netwerken die miljoenen gebruikers samenbrengen, die berichten en bestanden kunnen uitwisselen met andere leden van het netwerk.

referenties

Auteur: Julián Pérez Porto. Gepubliceerd: 2008.
boombeachhacks.org: Netwerkdefinitie (/red/)

Zoek een andere definitie