border=0

Voetbal definitie

Voetbal (Engels voetbal ) is een sport waarin twee teams van elf spelers tegenover elkaar staan. Elk team, waarbij tien spelers door het veld bewegen en een keeper (ook bekend als keeper of keeper), probeert de bal (bal) in het doel van de keeper (doel) te krijgen, met inachtneming van verschillende regels .

Deze sport, die in Spanje ook de naam voetbal krijgt en die in de Verenigde Staten bekend staat als voetbal , heeft als een be>

Elke keer dat de bal het rivaliserende doel betreedt , wordt een doelpunt (een score) bereikt. Het winnende team is degene die de meeste doelpunten scoort in de regulatietijd (twee keer van 45 minuten), hoewel de gelijkspel (gelijke doelen) een mogelijk resultaat is.

Het speelveld in het voetbal is rechthoekig en bedekt met gras, meestal natuurlijk. De bogen bevinden zich aan elke kant van het veld en elk team moet het ene verdedigen en het andere scoren ( doelen maken ).

De oorsprong van het voetbal vond plaats in Engeland . De voetbalbond ontwikkelde in 1863 de meeste regels die, zelfs vandaag, deze sport regelen. Momenteel is de Fédération Internationale de Football Association (wiens afkorting FIFA is ) het orgaan dat wereldwijd verantwoordelijk is voor het voetbal.

Juist bij het verwijzen naar de geschiedenis van het wereldvoetbal is het be>

Het Internationaal Olympisch Comité erkende deze spits als de beste atleet van de twintigste eeuw. In de Saints of Brazil en in de Cosmos van de Verenigde Staten ontwikkelde hij zijn carrière die de sleutelfiguur van zijn team werd waarmee hij drie World Cups won en waarin hij nog steeds zijn topscorer was met in totaal 77 goals .

Evenmin kunnen we het figuur van andere spelers negeren die een onuitwisbare stempel op deze sport hebben achtergelaten, zoals het geval zou zijn voor de Argentijnse aanvallers Diego Armando Maradona en Alfredo Di Stéfano, de Nederlandse Johan Cruijff, de Duitse Franz Beckenbauer, de Braziliaanse Ronaldo of de Italiaanse Michel Platini

Op dit moment is de Argentijnse Lionel Messi de beste voetballer van het moment en een van de grootste in de geschiedenis. Bij FC Barcelona is deze atleet momenteel actief, die onder zijn medaillewinnaars wereldwijd be>

Om de vier jaar organiseert de FIFA een Wereldbeker waarin de beste teams ter wereld samenkomen, die zich na een knock-outfase kwalificeren voor het toernooi.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en María Merino. Gepubliceerd: 2009. Bijgewerkt: 2012.
boombeachhacks.org: Definitie van voetbal (/futbol/)

Zoek een andere definitie