border=0

Techniek definitie

Het technische woord komt van téchne , een Grieks woord dat in het Spaans is vertaald als "kunst" of "wetenschap". Dit begrip dient om een ​​soort acties te beschrijven die worden beheerst door normen of een bepaald protocol dat tot doel heeft om tot een specifiek resultaat te komen , zowel wetenschappelijk als technologisch , artistiek of uit een ander veld. Met andere woorden, een techniek is een reeks gereguleerde procedures en richtlijnen die worden gebruikt als een middel om een ​​bepaald doel te bereiken.

De techniek veronderstelt dat, in vergelijkbare situaties, het herhalen van gedrag of het uitvoeren van dezelfde procedure hetzelfde effect zal hebben . Daarom is het een ordelijke manier van handelen die bestaat uit het systematisch herhalen van bepaalde acties.

Gewoonlijk vereist de techniek het gebruik van gevarieerde hulpmiddelen en kennis, die zowel fysiek als intellectueel kan zijn . Opgemerkt moet worden dat het gebruik van technieken geen exclusief gebruik van mensen is, maar dat verschillende diersoorten ook hun toevlucht nemen tot technieken om aan hun overlevingsbehoeften te voldoen.

In deze zin moet worden benadrukt dat van de techniek kan worden gezegd dat deze het resultaat is van de behoefte van de mens om de aanpassing van zijn omgeving te kunnen uitvoeren om een ​​betere en betere kwaliteit van leven te bereiken. Zo zou kunnen worden vastgesteld dat het uit zijn verbeelding is geboren en zodra het erin is vastgelegd, neemt hij de concretie en de praktijk om de gestelde doelen te bereiken.

Deze omstandigheid die we hebben blootgelegd over wat de geboorte van de techniek is, kan bepalen dat deze is gebaseerd op een fundamentele pijler die de dichotomie of de trial-and-error binomiaal is. En het is dat de verschillende tests die worden verkregen en van de fouten die ze veroorzaken, die zijn die het mogelijk maken om de juiste procedure te verkrijgen voor de behoeften die worden nagestreefd.

Ook andere fundamentele kenmerken van de techniek zijn het feit dat het wordt overgedragen tussen mensen, dat het zowel met de tijd als met de praktijk verbetert, dat elke persoon onvermijdelijk zijn eigen stempel drukt, en dat het iets is dat niet alleen mensen maar ook dieren. Zeker bij dieren zijn deze technieken echter niet zo complex.

In de mens lijkt de techniek echter als een hulpbron die is ontwikkeld tegen de noodzaak om de omgeving te wijzigen om deze aan te passen aan de vereisten. Het heeft de eigenaardigheid dat het overdraagbaar is , maar het wordt niet altijd bewust of onder een reflecterend profiel uitgevoerd. Een man kan een techniek van anderen leren, kan deze transformeren of zelfs een nieuwe techniek uitvinden.

In deze zin kunnen we als voorbeeld een zin als volgt bepalen: “Messi is altijd een zeer toegejuichte voetballer en is dat hij, naast een onmiskenbaar geschenk en een spectaculaire scorende neus, ook een onberispelijke techniek heeft die iedereen is verrast. "

Technologie heeft technieken als studieobjecten, maar houdt zich ook bezig met het evalueren van de verschillende toepassingen die ervan kunnen worden gemaakt. Het woord wordt gevormd door twee termen van Griekse oorsprong, de bovengenoemde téchne en logo's ( "set van kennis" ). Er wordt gezegd dat technologische activiteit de sociale en economische vooruitgang van de samenleving beïnvloedt, maar ook dat het van invloed is op het milieu .

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en María Merino. Gepubliceerd: 2008. Bijgewerkt: 2012.
Definitie Definitie van techniek (/tecnica/)

Gerelateerde definities

Zoek een andere definitie