border=0

Conceptdefinitie

Van het Latijnse conceptus verwijst de term concept naar het idee dat het begrip vormt. Het is een gedachte die in woorden wordt uitgedrukt: "Ik ben niet duidelijk over het concept van burgerlijke verantwoordelijkheid" , "Mijn concept van vriendschap is heel anders dan het uwe . "

Concepto

Een concept is daarom een cognitieve betekeniseenheid . Het is geboren als een abstract idee (het is een mentale constructie) die ons in staat stelt de ervaringen te begrijpen die voortvloeien uit de interactie met de omgeving en dat ten slotte wordt verwoord (verwoord).

Het is be>context . Conceptualisatie ontwikkelt zich met de interactie tussen de zintuigen, taal en culturele factoren. Iets weten door ervaring en die kennis omzetten in een concept is mogelijk door de verwijzingen naar een ding of situatie die uniek en onherhaalbaar is.

Het individu daarentegen wordt aangeduid met een eigennaam , geen concept. Rock is een concept (een idee dat stijl, ritme, tekst, etc. omvat), in plaats daarvan zijn The Beatles of The Rolling Stones rockbands (die hebben bijgedragen aan het concept).

Al het bovenstaande leidt tot het feit dat we bij veel gelegenheden het feit vinden dat veel mensen de neiging hebben twee termen te verwarren: concept en definitie. Het zijn echter geen synoniemen.

De sleutel tot het begrijpen van de verschillen tussen de twee is dat de bovengenoemde definitie de beschrijving is die universeel en precies wordt gemaakt van een idee, een uitdrukking of een tak van kennis. Ondertussen kan het concept bepalen wat de mening is die een persoon heeft over een specifiek aspect. Dat wil zeggen, het concept is veel minder precies en specifieker.

Op deze manier kunnen we als voorbeelden het volgende gebruiken. In het geval van de definitie zou de volgende zin dienen: "Geneeskunde is de wetenschappelijke tak die verantwoordelijk is voor het bestuderen van zowel leven als dood en ziekten van mensen." Van zijn kant zou het conceptvoorbeeld zijn: "Er zijn veel concepten over de toepassing van geneeskunde op het gebied van persoonlijkheidsproblemen."

Het is be>

Concept is daarentegen het krediet dat je hebt voor iemand of iets. In die zin wordt het woord geassocieerd met een oordeel of een mening (het is een duidelijk subjectief concept): "De leraar heeft geen goed concept over mij" , "Ik denk dat Roberto veel zal moeten doen om het concept van baas . '

We mogen ook niet vergeten dat er een uitdrukking is die gebruik maakt van de term die ons nu aangaat. We verwijzen naar de bijwoordelijke zinsnede "vormconcept", die wordt gebruikt om vast te stellen dat een bepaalde persoon een mening of een idee over een kwestie in zijn geest uitvoert na alle omstandigheden te hebben overwogen die ze omringen.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en María Merino. Gepubliceerd: 2009. Bijgewerkt: 2013.
Definitie Definitie van concept (/concept/)

Zoek een andere definitie