border=0

Definitie van de mens

De mens wordt gedefinieerd als een mens , een dier dat behoort tot de familie van homo sapiens . Hoewel het gebruikelijk is onszelf op generiek niveau als mannen te definiëren, kan deze term voor enige verwarring zorgen, omdat het ook verwijst naar het mannelijk geslacht.

Historici zeggen dat in de prehistorie het geslacht homo uit verschillende soorten bestond. Omdat de homo-neanderthalensis echter uitstierf (een feit dat ongeveer 25.000 jaar geleden plaatsvond) en de homo floresiensis (uitsterven die ongeveer 12.000 jaar geleden plaatsvond) verdwenen van de aarde, de enige soort die hiervan bestaat clan is die van homo sapiens.

De mens is het resultaat van een evolutie van primaten die hominoïden worden genoemd . De oorspronkelijke ontwikkeling was op het Afrikaanse continent en het genre breidde zich later uit over de hele wereld.

De mens veronderstelt het hoogste niveau van complexiteit bereikt door de evolutionaire schaal. Het brein heeft een geweldige ontwikkeling en stelt je in staat om vele rationele activiteiten te specificeren en abstract, creatief en ander denken te ontwikkelen. Na meer dan drie jaar heerst de symboliek in het menselijk denken.

Opgemerkt moet worden dat mensen voorkomen bij de dieren met de >

Naast deze kenmerken van de mens kunnen we vaststellen dat het anderen heeft die het volledig definiëren en die het onderscheiden van de rest van levende wezens die op de planeet bestaan. Daaronder zijn de volgende:

Vanuit anatomisch en biologisch oogpunt moet worden benadrukt dat het de zogenaamde tegenovergestelde duimen heeft, waardoor het gemakkelijker is om het gebruik van verschillende instrumenten uit te voeren, wat een grote plasticiteit van bewegingen heeft en dat een grote variatie in wat is uw externe fysiognomie. Dat wil zeggen, dit laatste aspect betekent dat er een voelbaar verschil is tussen veel mensen, of mannen of vrouwen, bijvoorbeeld in lengte.

Op dezelfde manier moet niet worden vergeten dat in termen van seksualiteit niet alleen copulatie plaatsvindt voor eenvoudig plezier, en niet alleen als een reproductiemiddel, maar het is een van de weinige levende wezens die hetzelfde face to face uitvoert.

In aanvulling op al het bovenstaande, moet ook worden opgemerkt dat in voedsel de mens wordt gekenmerkt omdat het een zeer compleet dieet heeft dat zowel groenten als vlees omvat. Voor een goede gezondheid moet je in het bijzonder al dat voedsel eten dat vitamines, eiwitten, mineralen, koolhydraten en ook lipiden bevat.

Op het cerebrale en mentale niveau mogen we niet voorbijgaan aan het feit dat het het levende wezen is dat een grotere evolutie bereikt.

Een andere bijzonderheid van de mens is dat het de enige soort is die zich bewust is van zijn eindigheid: dat wil zeggen, de mens weet dat hij op een gegeven moment zal sterven . De mens gelooft ook in het bestaan ​​van de ziel of soortgelijke entiteiten, die de lichamelijke ervaring overstijgen.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en María Merino. Gepubliceerd: 2010. Bijgewerkt: 2012.
boombeachhacks.org: Definitie van de mens (/ser-humano/)

Zoek een andere definitie