border=0

Verkeersdefinitie

Verkeer is een concept dat zijn oorsprong heeft in een Italiaans woord en verwijst naar de doorvoer of verplaatsing van vervoermiddelen, mensen of objecten via een bepaald type weg of route. Het concept verkeer kan zowel de actie van de beweging als de gevolgen van een dergelijke beweging vermelden .

Bijvoorbeeld: "De regering beloofde de strijd tegen drugshandel te versterken" , "Verkeer is hel: ik ben bijna een uur gestopt vanwege het aantal auto's op de weg" , "Volgens lokale kranten, het vrachtverkeer tussen dit land en China is het afgelopen jaar met 26% toegenomen .

Het begrip verkeer wordt doorgaans niet gebruikt op het gebied van legale handel , maar is beperkt tot illegale activiteiten . Daarom praten we meestal over drugshandel of wapenhandel , maar niet over sojabonenverkeer of verkeer van elektronische producten, om twee soorten goederen te noemen.

Op dezelfde manier kunnen we niet vergeten wat bekend staat als beïnvloeding. Dit moeten we duidelijk maken dat het een praktijk is die als illegaal wordt beschouwd en dat bestaat uit het gebruiken van de invloed van mensen, op politiek of zakelijk niveau, om elke vorm van gunst of voorkeursbehandeling te verkrijgen.

In veel landen van de wereld is dit soort acties strafbaar, die bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt om binnen een bedrijf te klimmen of zelfs om een ​​openbare aanbesteding te krijgen.

Een ander frequent gebruik van verkeer verwijst naar de beweging van auto's, motorfietsen en andere voertuigen door de straten van een stad. Wanneer wordt gezegd dat het verkeer intens is, wordt verwezen naar het feit dat er veel voertuigen op straat zijn en daarom is het moeilijk om vooruit en achteruit te gaan.

Om ervoor te zorgen dat het verkeer van voertuigen zo vloeiend mogelijk verloopt, is het gebruikelijk dat naast verkeerslichten en andere verkeersborden de diensten van de zogenaamde verkeerswachters beschikbaar zijn. Dit zijn agenten met als duidelijk doel de doorvoer van auto's, vrachtwagens of alle soorten bromfietsen op stedelijke wegen of op wegen zo goed mogelijk te regelen.

We kunnen echter niet negeren dat in bepaalde gevallen en om het risico op ongevallen te verminderen, deze professionals van de veiligheidstroepen van de overheid overgaan tot het uitvoeren van verkeerscontroles. In het bijzonder moeten we zeggen dat dit controles zijn waarmee ze alcohol- en andere drugstests op chauffeurs gaan uitvoeren.

In het geval dat deze chauffeurs positief testen in een van de toxicologische testen, krijgen ze een economische boete opgelegd, worden ze tijdelijk uit de circulatie verwijderd en zelfs in bepaalde gevallen voor de rechter gebracht.

Ten slotte is webverkeer gekoppeld aan de gegevens die gebruikers verzenden en ontvangen van een internetsite . Aan de hand van het aantal bezoekers en de pagina's die ze bezoeken, kan webverkeer worden berekend.

Mobiele internetdiensten zijn bijvoorbeeld een van de weinige die nog steeds een verkeerslimiet hebben, omdat deze barrière leek te verdwijnen nadat breedband de markt had bereikt; tot dan, aangezien de verbinding met het netwerk gebaseerd was op het gebruik van de telefoonlijn, moesten gebruikers betalen voor elke minuut browsen. Aan de andere kant leggen satellietinternetdiensten, die voornamelijk worden gebruikt door mensen die op het platteland wonen, ook een gebruikslimiet op en worden ze door giga's in pakketten verkocht.

Over het algemeen leggen bedrijven die internetdiensten aanbieden met verkeer beperkingen op aan buitensporig verbruik met een drastische afname van de snelheid, waardoor het een paar Kb (kilobytes) per seconde heeft, wat absoluut nutteloos is in een tijdperk waarin een gemiddelde pagina weegt meestal ongeveer 1 MB en een standaardkwaliteitsvideo van slechts één minuut, ongeveer 10 MB. Sommige bedrijven geven hun klanten echter de mogelijkheid om de maandelijkse limiet te verlengen door meer gigabytes aan te schaffen.

In het geval van een webhostingprovider (in het Engels bekend als webhosting ), is er sprake van beperkt of onbeperkt verkeer volgens de kenmerken van elk plan, en het kiezen van de juiste voor elk plan vereist een grondige analyse van het product (in in dit geval de website die u wilt publiceren), rekening houdend met vele variabelen, waaronder de periodiciteit waarmee de inhoud wordt bijgewerkt en het soort publiek waarop deze is gericht.

Er zijn verschillende trucs om optimaal gebruik te maken van internetverkeer in geval van beperkte limieten. Voor pc- gebruikers bestaat een van hen uit het downloaden en activeren van een extensie voor de browser die de mobiele versies van de sites opvraagt, die noodzakelijkerwijs minder wegen dan de desktopversies; Dit levert een aanzienlijke besparing van megabytes op, omdat het ook de grootte van YouTube-video's en andere services beïnvloedt.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en María Merino. Gepubliceerd: 2012. Bijgewerkt: 2014.
boombeachhacks.org: Verkeersdefinitie (/trafico/)

Zoek een andere definitie