border=0

Advertentie definitie

Het eerste dat we gaan ondernemen voordat we de betekenis van de term reclame vaststellen, is de etymologische oorsprong ervan bepalen. In dit geval kunnen we onderstrepen dat het wordt gevonden in het Latijn en meer specifiek in het werkwoord publicare , dat kan worden vertaald als 'iets openbaar maken'.

Publicidad

Reclame is de staat of de kwaliteit van het publiek (iets dat iedereen manifesteert, ziet of kent). Bijvoorbeeld: "De zanger werd getroffen door de publiciteit van zijn familieconflicten" , "De publiciteit van zijn duistere verleden was een last te zwaar voor de kandidaat voor gouverneur . "

De term wordt echter meestal geassocieerd met de verspreiding van commerciële advertenties om potentiële kopers, gebruikers of kijkers aan te trekken . In die zin proberen reclameboodschappen de voordelen van een product of dienst voor de samenleving te informeren om consumptie te motiveren.

Adverteren kan op verschillende manieren. Er zijn advertenties in kranten, tijdschriften, televisie, radio en internet . In feite worden de media meestal gefinancierd uit de verkoop van ruimtes voor reclame (een radiostation of een televisiekanaal verkoopt minuten lucht, een krant of tijdschrift biedt ruimte op zijn pagina's, enz.).

Het maken en lanceren van een reclamecampagne is een zware en gecompliceerde taak. En het is noodzakelijk om er goed voor te zorgen en het grondig voor te bereiden om effectief te zijn en de verwachte effecten te bereiken. Concreet zijn deskundigen op dit gebied van mening dat het om dit te doen de volgende vereisten moet hebben: goede kwaliteit, het moet rekening houden met de doelgroep, het moet aantrekkelijk zijn, de boodschap moet volkomen duidelijk zijn, het moet wedden op het ontwikkelen in de geschikte kanalen en moet op het meest geschikte tijdstip worden gelanceerd.

Op dezelfde manier wordt het ook van vitaal be>

Andere manieren van adverteren zijn via direct marketingacties , promoties en sponsoring van sportteams of evenementen: "Het populaire melkmerk nodigde voorbijgangers uit als onderdeel van een promotiecampagne" , "De auto van de kampioen heeft advertenties van acht bedrijven " , " De reclame voor chocolaatjes heeft de kinderen en volwassenen verrast die van het strand hebben genoten " .

Het staat bekend als een reclamebureau voor het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het maken van de advertenties en het op het juiste medium plaatsen om het publiek te bereiken waarop de klant zich richt.

In authentieke kunstwerken zijn veel advertenties omgezet omdat ze bijna op kleine films lijken die onze aandacht vanaf het eerste moment trekken. Daarom, om het werk van zijn creatieven en hun kwaliteit te erkennen, zijn er verschillende prijzen die jaarlijks de beste erkennen. Dit zou bijvoorbeeld het geval zijn voor degenen die worden afgeleverd op het Festival El Sol en de Cannes Lions.

Bedrijven zoals Coca Cola of United Colors of Benetton zijn enkele van de bedrijven die betere en indrukwekkendere advertentiecampagnes uitvoeren.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en María Merino. Gepubliceerd: 2009. Bijgewerkt: 2009.
boombeachhacks.org: definitie van reclame (/publicidad/)

Zoek een andere definitie