border=0

Definitie van abortus

Het woord abortus komt van het Latijnse abortus , dat op zijn beurt is afgeleid van de aboriginal term. Dit concept werd gebruikt om te verwijzen naar het tegenovergestelde van orior , dat wil zeggen, het tegenovergestelde van geboren worden . Daarom is abortus de onderbreking van de ontwikkeling van de foetus tijdens de zwangerschap , wanneer deze nog geen twintig weken heeft bereikt. Zodra die tijd is verstreken, wordt de zwangerschapsafbreking vóór de bevalling vroeggeboorte genoemd.

Aborto

Simpel gezegd, abortus houdt in het beëindigen van de zwangerschap, het voorkomen van de foetus en de geboorte van een kind. Bijvoorbeeld: "De zangeres bekende dat ze, toen ze jong was, een abortus onderging , " "De kerk heeft haar krachtige veroordeling van abortus geratificeerd , " "Justitie heeft abortus goedgekeurd voor het meisje dat door haar stiefvader is verkracht . "

Er zijn twee soorten abortussen: spontaan of natuurlijk en geïnduceerd . Miskraam treedt op wanneer een foetus verloren gaat als gevolg van natuurlijke oorzaken. Statistieken geven aan dat tussen 10% en 50% van de zwangerschappen eindigt vanwege een natuurlijke abortus, die meestal wordt bepaald door de gezondheid en de leeftijd van de moeder.

Geïnduceerde abortus daarentegen is opzettelijk veroorzaakt met het doel de foetus te elimineren, met of zonder medische hulp. Naar schatting nemen jaarlijks ongeveer 46 miljoen vrouwen hun toevlucht tot deze praktijk. Van dat totaal oefenen ongeveer 20 miljoen onveilige abortussen uit, die het leven van vrouwen in gevaar brengen.

In het geval dat de abortus wordt veroorzaakt en door de nodige medische hulp moet worden benadrukt dat het verschillende procedures volgt die ervan uitgaan dat het wordt uitgevoerd met alle garanties voor de patiënt. In de medische centra die de operatie gaan uitvoeren, worden dus een aantal vitale en eerdere stappen gevolgd, zoals gegevensverzameling, echografie, analyse, psychosomatisch consult en de gebruikelijke en noodzakelijke medische herkenning.

Deze stappen zijn ook die welke worden ondernomen bij patiënten in het tweede trimester die routinematig de dilatatie- en evacuatietechniek ondergaan. Een procedure die onder meer wordt gekenmerkt omdat deze niet erg schadelijk is voor vrouwen, wat betekent dat u zelfs op de dag van de ingreep naar huis kunt gaan zonder dat u in het ziekenhuis hoeft te worden opgenomen.

Naast de genoemde soorten abortus is het ook noodzakelijk om een ​​zogenaamde farmacologische abortus toe te voegen die is gebaseerd op het gebruik van mifepriston of RU 486. Een medicijn is dat het op een frequente manier moet worden aangevuld met instrumentele ondersteuning, in het bijzonder met wat bekend staat als schrapen.

Op dezelfde manier is het be>

De meeste nationale wetten maken onderscheid tussen twee soorten geïnduceerde abortussen: therapeutische en electieve abortussen. Therapeutische abortussen zijn gerechtvaardigd vanuit de bedoeling om het leven van de moeder te behouden die, in geval van voortdurende zwangerschap of geboorte, levensgevaar kan lopen. Dit type abortus wordt ook door een arts besteld wanneer de ongeboren baby een ernstige genetische of aangeboren ziekte heeft.

Aan de andere kant worden electieve abortussen meestal besloten wanneer de zwangerschap wordt veroorzaakt door een seksueel misdrijf (een verkrachting) of wanneer de vrouw haar kind om economische en sociale redenen niet kan of wil ondersteunen. In de meeste landen is deze praktijk bij wet verboden , met uitzondering van enkele gevallen (bijvoorbeeld schending van een minderjarige).

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en María Merino. Gepubliceerd: 2008. Bijgewerkt: 2012.
Definition.de: Definitie van abortus (/aborto/)

Zoek een andere definitie