border=0

Webdefinitie

Web is een Engels woord dat "netwerk" , "spinnenweb" of "gaas" betekent . Het concept wordt op technologisch gebied gebruikt om een ​​computernetwerk en, in het algemeen, internet te noemen (in dit geval wordt het meestal geschreven als web , met de hoofdletter W).

Web

De term heeft echter verschillende toepassingen. Naast het noemen van internet in het algemeen, kan het woord web worden gebruikt om een webpagina , een website of zelfs een webserver te vermelden .

Het is be>

Een webpagina is een document dat een HTML- bestand bevat met tekst, afbeeldingen, video's, Flash-animaties, enz. De set webpagina's die meestal deel uitmaakt van hetzelfde internetdomein of subdomein wordt een website genoemd. Binnen de website zijn alle pagina's aan elkaar gerelateerd en zijn ze gelinkt door links (ook wel links, hyperlinks, hyperlinks of links genoemd).

Veel van de bestaande aanbevelingen over de essentiële kenmerken dat een webpagina als goed, nuttig en optimaal moet worden beschouwd. We zouden echter allemaal het volgende willen benadrukken:
• Moet een volkomen duidelijke hiërarchie hebben. Dat wil zeggen, alle elementen moeten duidelijk zijn en georganiseerd in een begrijpelijke structuur.
• Het is essentieel dat u de vastgestelde webstandaarden respecteert en naleeft.
• U moet de meest bruikbare indeling hebben om de problemen aan te pakken en aan te pakken waarnaar u verwijst.
• Niet minder be> • U moet duidelijk zijn over de doelgroep die u aanspreekt om de kwesties aan te pakken die u interesseren en die u aangaan.
• Het is van essentieel be> • Het moet audiovisueel materiaal bevatten dat het aantrekkelijker en dynamischer maakt.
• U moet de interactie van al uw internetgebruikers toestaan.

De webserver daarentegen is een programma dat is gemaakt om webpagina's over te dragen via de implementatie van het HTTP-protocol . Bij uitbreiding wordt de computer waarop het type software wordt uitgevoerd een server genoemd.

Web 2.0 daarentegen is een concept waarmee internettoepassingen een naam kunnen krijgen die gebruikersinteractie mogelijk maakt. Met de sites die deel uitmaken van Web 2.0 kunnen internetgebruikers informatie delen en samen taken ontwikkelen.

Voorbeelden van Web 2.0 kunnen sociale netwerken (zoals Facebook ), portals voor video-hosting ( YouTube ) en afbeeldingen ( Flickr ) en wikis-diensten ( Wikipedia ) noemen.

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en María Merino. Gepubliceerd: 2010. Bijgewerkt: 2013.
boombeachhacks.org: Webdefinitie (/web/)

Zoek een andere definitie