border=0

Definitie van eigenwaarde

Eigenwaarde is de over het algemeen positieve beoordeling van zichzelf . Voor psychologie is het de emotionele mening die individuen over zichzelf hebben en die de rationalisatie en logica in hun oorzaken overstijgt.

Autoestima

Met andere woorden, zelfrespect is een evaluerend gevoel van onze verzameling lichamelijke, mentale en spirituele kenmerken die de persoonlijkheid vormen . Dit gevoel kan in de loop van de tijd veranderen: na vijf of zes jaar begint een kind het concept te vormen van hoe het door andere mensen wordt gezien.

Het behoud van een goed zelfbeeld is essentieel bij elke psychotherapie , omdat het meestal een terugkerend symptoom is bij verschillende gedragsproblemen. Daarom zijn er psychologen die zelfrespect definiëren als de functie van het organisme die zelfbescherming en persoonlijke ontwikkeling mogelijk maakt , omdat zwakke punten in zelfrespect gezondheid , sociale relaties en productiviteit beïnvloeden.

Het concept van eigenwaarde is erg be>psychopedagogie . Deze discipline beschouwt zelfrespect als de oorzaak van constructieve attitudes bij individuen, en niet als het gevolg. Dit betekent dat als een student een goed gevoel van eigenwaarde heeft, ze goede academische resultaten kunnen behalen.

Eigenwaarde is meestal ook een waarde geanalyseerd uit zelfhulp , met duizenden boeken die leren hoe het te beschermen en aan te moedigen. Er zijn echter sectoren van de psychologie die geloven dat zelfhulp schadelijk kan zijn voor het individu, omdat het een narcistisch profiel bevordert dat sociale relaties beïnvloedt.

referenties

Auteur: Julián Pérez Porto. Gepubliceerd: 2008.
Definitie Definitie van eigenwaarde (/autoestima/)

Zoek een andere definitie