border=0

HTTP-protocoldefinitie

Een protocol is een set regels en regels die van toepassing zijn om een ​​actie of proces te begeleiden. Als we ons richten op informatica , is het begrip gekoppeld aan de richtlijnen die worden gebruikt om een ​​communicatieproces tussen verschillende teams of systemen tot stand te brengen.

HTTP is ondertussen een acroniem van de Engelse uitdrukking Hypertext Transfer Protocol : dat wil zeggen Hypertext Transfer Protocol . Dit is het communicatieprotocol dat wordt gebruikt om informatie via het World Wide Web over te dragen .

Voordat we in detail uitleggen waar het HTTP-protocol naar verwijst, is het be>het OSI-model . Dit model herkent acht lagen in netwerken : de laagste is de fysieke laag , terwijl de hoogste de applicatielaag is .

Het HTTP-protocol werkt precies op applicatieniveau . De functie is de definitie van semantiek en syntaxis die door computerprogramma's wordt gebruikt om te communiceren op het web (het computernetwerk dat wordt gevormd door de koppeling van hypertekstdocumenten, die toegankelijk zijn via internet).

Er kan worden gezegd dat het HTTP-protocol aangeeft hoe browsers ( software ) moeten communiceren met de servers ( computers of computers ) die de informatie hosten. Wat de gebruiker doet, is het websiteadres in de browser invoeren en, na verschillende stappen te hebben uitgevoerd, middelen van de server vragen om de gegevens (teksten, video's, afbeeldingen, enz.) Eindelijk op het scherm weer te geven.

referenties

Auteur: Julián Pérez Porto. Gepubliceerd: 2019.
boombeachhacks.org: Definitie van HTTP-protocol (/protocolo-http/)

Zoek een andere definitie