border=0

Computer definitie


De computer , die onmisbare apparatuur in het dagelijks leven van vandaag die ook bekend staat onder de naam computer of computer , is een elektronische machine waarmee gegevens kunnen worden verwerkt en verzameld. De term komt van het Latijnse computare ("berekenen").

Als we op zoek zijn naar de exacte definitie van de term computer, zullen we ontdekken dat het een elektronische machine is die resultaten rond bepaalde gegevens kan ontvangen, verwerken en retourneren en dat het voor deze taak een invoer- en een uitvoermiddel heeft. Aan de andere kant, dat een computersysteem bestaat uit twee subsystemen die de namen van software en hardware ontvangen , bestaat het eerste uit het logische deel van de computer (programma's, applicaties, enz.) Het tweede in het fysieke deel (elementen die het vormen als moeder, fan, RAM).

Voor de werking heeft de computer computerprogramma's (software) nodig die specifieke gegevens verstrekken die nodig zijn voor de verwerking van informatie. Zodra de gewenste informatie is verkregen, kan deze intern worden gebruikt of worden overgedragen naar een andere computer of elektronische component.

Over het algemeen bestaat een computer uit de monitor, het toetsenbord, de muis, de toren (waar de harde schijf en de andere hardwarecomponenten zich bevinden) en de printer, en elk heeft een bepaalde functie. Anderzijds is dit apparaat voorbereid om hoofdzakelijk twee functies uit te voeren: snel op een bepaald commandosysteem reageren en programma's uitvoeren, die bestaan ​​uit een reeks vooraf opgenomen instructies.

De software van een computer is een van de fundamentele elementen voor de werking ervan, het besturingssysteem, dat bestaat uit een groot platform waarop programma's, applicaties of tools die verschillende taken uitvoeren, kunnen worden uitgevoerd.

De hardware daarentegen wordt gevormd door geheugen (waarmee gegevens en programma's kunnen worden opgeslagen), invoerapparaten (om gegevens in de computer in te voeren, bijvoorbeeld: muis en toetsenbord), uitvoerapparaten (om gegevens te visualiseren, bijvoorbeeld: scherm of printer) en CPU (hersenen van de computer waarop de instructies worden uitgevoerd. Het acroniem is de Engelse vorm van Central Processing Unit.

De eerste computers verschenen in het midden van de vorige eeuw, sindsdien zijn ze niet gestopt met produceren, groeien ze met sprongen en grenzen. Desondanks respecteren de meeste computers vandaag de dag nog steeds de Eckert-Mauchly- architectuur, gepubliceerd door John von Neumann en gemaakt door John Presper Eckert en John William Mauchly .

Deze architectuur omvat vier hoofdsecties in een computer: de logische en rekenkundige eenheid ( Arithmetic Logic Unit - ALU ), de besturingseenheid, het geheugen (een opeenvolging van opslagcellen met een nummer, waarbij elke cel een bekende informatie-eenheid vertegenwoordigt als bit) en invoer- en uitvoerapparaten . Al deze onderdelen zijn onderling verbonden door een groep kabels die bussen worden genoemd.

De verbindingen in een computer worden elektronische circuits genoemd; de meest complexe zijn die in de chips van moderne microprocessors, die een zeer krachtige ALU binnenin hebben. Elke microprocessor kan meerdere cores hebben en deze hebben op hun beurt meerdere uitvoeringseenheden (elk heeft verschillende ALU's).

Opgemerkt moet worden dat de circuits naast die componenten die ermee verbonden zijn, het mogelijk maken om een ​​reeks sequenties of routines van instructies uit te voeren die door de gebruiker zijn besteld. Deze sequenties worden gesystematiseerd op basis van een groot aantal praktische en specifieke toepassingen, in een proces dat programmeren wordt genoemd.

Afhankelijk van de manier waarop de computer werkt, kunnen de ontvangen gegevens worden genoemd: digitaal, analoog of hybride . De digitale verwerken de gegevens op basis van letters en speciale symbolen, de analoge doen het op een gemeenschappelijke schaal en de hybriden gebruiken beide vormen.

Er zijn verschillende soorten computers: microcomputers (kleine apparaten die kunnen worden geprogrammeerd, deze classificatie omvat pc's of desktopcomputers), minicomputers (middelgrote en een beetje duurder dan de pc), maxycomputers (gebruikt om veel apparaten te bedienen) Tegelijkertijd omvat deze classificatie de mainframe-oproepen) en supercomputers (zij zijn de snelste en duurste, die worden gebruikt voor de realisatie van grootschalige projecten zoals films van de laatste generatie of videogames)

Enkele voorbeelden van zinnen met dit concept: "Mijn vader gaf me een computer toen ik vijftien werd", "Ik weet niet wat ik moet doen: mijn computer ging kapot," "Ik heb vier nieuwe spellen op de computer . "

referenties

Auteurs: Julián Pérez Porto en Ana Gardey. Gepubliceerd: 2008. Bijgewerkt: 2012.
Definitie van computer (/computadora/)

Zoek een andere definitie